Smartphone-urile Nokia vor fi dotate cu sisteme optice Carl Zeiss

HMD Global anunţă încheierea unui parteneriat cu Carl Zeiss prin care tehnologia optică a celebrei companii germane va fi folosită pe smartphone-urile vândute sub brandul Nokia.
Economica.net - vin, 07 iul. 2017, 06:15
Smartphone-urile Nokia vor fi dotate cu sisteme optice Carl Zeiss

Telefoanele Nokia cu optică Carl Zeiss vor reveni în atenţie, ca urmare a parteneriatului anunţat de HMD Global. Potrivit acestei înţelegeri, viitoarele telefoane Nokia vor beneficia de lentile produse de Carl Zeiss.

HMD Global este o companie elveţiană care deţine drepturile pentru brandul Nokia, în urma achiziţionării acestuia de la Microsoft.

Parteneriatul cu Carl Zeiss nu este o noutate şi nici nu garantează faptul că telefoanele Nokia vor veni cu o calitate foto mai bună decât cea a concurenţei. Este, cel puţin până la dovada contrarie, un nou logo care, plasat pe telefoanele Nokia, poate ajuta la creşterea vânzărilor.

Nokia, în vremurile sale bune, era partener tradiţional al nemţilor de la Carl Zeiss. Telefoane celebre, precum Nokia N95 sau mai târziu 808 PureView au fost realizate împreună cu compania germană.

Însă, cum fanii brandului finlandez probabil îşi mai amintesc, nu atât lentila Carl Zeiss, cât în special tehnica software de resampling a celor de la Nokia era responsabilă de calitatea foarte bună (pentru acea vreme) a fotografiilor.

De altfel, Nokia nu a fost singurul producător de telefoane care a folosit optică Carl Zeiss. Şi Sony Ericsson, unul dintre cei mai importanţi concurenţi de la acea vreme, colabora cu compania germană.

Un alt argument care topeşte din entuziasmul alăturării brandurilor Nokia şi Carl Zeiss vine din faptul că, în afară de nume, HMD Global nu are multe în comun cu ceea ce însemna Nokia pe vremuri. De exemplu, HMD nu mai are inginerii care lucrau la Nokia în vremurile bune.

Dincolo de brandul Carl Zeiss care va putea fi văzut pe viitor pe telefoanele Nokia, HMD Global trebuie să convingă utilizatorii că acest parteneriat se traduce într-o calitate mai bună a fotografiilor realizate cu smartphone-urile sale.

Compania finlandeză nu a anunţat şi o dată la care va lansa primul dispozitiv dotat cu optică Carl Zeiss.

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...