SNAM vrea să-şi deschidă cel puţin două fabrici de îmbuteliere a apelor minerale

Societatea Naţională a Apelor Române (SNAM) urmăreşte să construiască cel puţin două fabrici de îmbuteliere a apelor minerale, în condiţiile în care, în prezent, compania deţine doar licenţe de explorare şi exploatare a apelor, a declarat, vineri, Radu Dumitru, director general al SNAM, în cadrul unei conferinţe de presă.
Economica.net - vin, 23 mai 2014, 13:31
SNAM vrea să-şi deschidă cel puţin două fabrici de îmbuteliere a apelor minerale

‘Acum, noi doar exploatăm apa şi o dăm spre îmbuteliere companiilor de pe această piaţă. Însă vrem să avem şi noi cel puţin două fabrici de îmbuteliere. Statul are foarte multe obligaţii faţă de spitale, faţă de şcoli şi altele şi ne dorim să acoperim cel puţin o parte din aceste obligaţii ale statului’, a spus Dumitru.

El a subliniat şi faptul că doar 30% din debitul de apă potabilă din România este fructificat, iar restul de 70% se pierde, întrucât nu există suficiente capacităţi de îmbuteliere.

‘Astfel că potenţialul de investiţii pe această piaţă este extraordinar. Pentru o fabrică cu o capacitate de 50.000 de sticle pe zi, investiţia necesară este de 8-10 milioane de euro. Putem să facem aceste investiţii şi pe bani europeni, întrucât am demonstrat că suntem o companie eligibilă pentru accesarea fondurilor europene’, a arătat oficialul SNAM.

Potrivit acestuia, până acum SNAM nu a deţinut nicio fabrică de îmbuteliere întrucât, în urmă cu patru ani, Consiliul Concurenţei a emis un document prin care se arată că societatea care exploatează apele minerale nu poate să le şi îmbutelieze.

‘Însă în legislaţie nu există nicio restricţie de acest gen’, a adăugat Dumitru.

SNAM deţine în acest moment 82 de licenţe, adică 75% din totalul licenţelor la nivel naţionale, din care 68 de exploatare şi restul de explorare.

Societatea a livrat anul trecut aproape un miliard de litri de apă minerală către 25 de companii din domeniu, cele mai mari livrări fiind către Romaqua, Rio Bucovina, Dorna Apemin şi Perla Harghitei.

SNAM a lansat vineri proiectul ‘Investim în voi! Mediul rural – oportunităţi de ocupare’, finanţat din fonduri europene prin POS ‘Dezvoltarea resurselor umane’. Proiectul îşi propune să-i informeze pe 1.000 de tineri şi şomeri din mai multe zone ale ţării pe tema calităţii şi importanţei apei în societate.

‘Măcar un om din fiecare comitate să fie pregătit în acest sens. Din cei 1.000 de oameni, vrem ca cel puţin 130 să fie angajaţi în domeniu’, a mai spus directorul SNAM.

 

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început un proiect de extindere a capacităților energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziția sa pe piața energetică, informează......
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...