1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Soarta românului răpit ''depinde de negocierile dintre răpitori şi guvernul român''

Soarta ostaticului român, a cărui răpire a fost revendicată de gruparea jihadistă El-Mourabitoune, ''depinde de negocierile dintre răpitori şi guvernul român'', a declarat Mohamed Diop, redactor-şef al agenţiei mauritane de presă Al-Akhbar, într-un interviu pentru TVR News, potrivit unor informaţii difuzate sâmbătă de site-ul http://fr.alakhbar.info. 

23 mai, 2015 | Agerpres

''Soarta agentului de securitate român răpit în Burkina Faso depinde de negocierile dintre răpitori şi guvernul român'', a declarat Mohamed Diop pentru TVR News.

Al-Akhbar aminteşte că, luni, emirul grupării Al-Mourabitoune, care revendica răpirea românului, a lăsat să se înţeleagă că sunt în curs de desfăşurare negocieri între guvernul român şi gruparea jihadistă. Adnane Aboul Walid Al-Sahraoui i-a cerut Bucureştiului ''să ia în serios'' aceste ''negocieri''.

Românul a fost răpit pe 5 aprilie, în nordul Burkinei Faso, de către un grup de cinci oameni înarmaţi.

''Gruparea El-Mourabitoune are o lungă istorie cu luări de ostatici. Ea a eliberat un francez şi a executat diplomaţi algerieni. Dar, ca multe alte mişcări jihadiste, gruparea ar putea cere o răscumpărare'', a afirmat Mohamed Diop.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO