1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Sobolewski (BVB): Este nevoie de reformă la nivelul reglementării pieţei şi de politici publice pro-dezvoltare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), alături de case de brokeraj, au promovat România ca destinaţie de investiţii către investitorii globali, reuniţi în conferinţa anuală la New York (SUA), unde au participat 45 de investitori, reprezentând 31 de fonduri de investiţii, care au sub administrare aproximativ 1.100 de miliarde de dolari.

19 apr, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al BVB remis marţi Agerpres, casa de brokeraj Swiss Capital şi Bursa de Valori Bucureşti continuă acest 'parteneriat unic' dintre operatorul de piaţă şi un intermediar de vârf. Aceste eforturi au rolul de a creşte nivelul de cunoaştere asupra pieţei de capital din România şi de a atrage noi fluxuri de capital către economia locală.

'Credem cu tărie că astfel de parteneriate puternice sunt decisive pentru creşterea pieţei de capital din România şi pentru întărirea bursei locale. Ori de câte ori derulăm proiecte de o importanţă majoră - fie că este vorba despre educarea investitorilor din România sau despre prezentarea oportunităţilor de investiţii către investitori globali profesionişti, aceste parteneriate, dacă sunt bine executate, aduc rezultate bune. După conferinţa din acest an de la New York şi alte întâlniri precedente cu investitorii, suntem de părere că în prezent este nevoie de reformă la nivelul reglementării pieţei şi de politici publice pro-dezvoltare, cu noi realizări', a spus Ludwik Sobolewski, director general la Bursa de Valori Bucureşti.

În context, şeful Swiss Capital, Bogdan Juravle, consideră că proiectele care au ca scop modernizarea pieţei de capital din România trebuie susţinute de o activitate în creştere a caselor de brokeraj, care oferă 'produse financiare disponibile la BVB către un grup diversificat de investitori'.

Partenerul din Statele Unite ale Americii pentru organizarea 'Zilelor Investitorilor' la New York a fost Auerbach Grayson, cel mai activ intermediar străin din România, care apreciază că 'România continuă să fie o destinaţie încă nedescoperită şi subevaluată'.

'(...)România continuă să fie o destinaţie încă nedescoperită şi subevaluată, dar totodată cea care are cel mai accelerat ritm de creştere din Europa Centrală şi de Est. Bursa de Valori Bucureşti şi companiile listate care participă la această conferinţă fac ceea ce trebuie pentru a atrage investiţii către piaţa românească de capital', a spus David Grayson, director general al Auerbach Grayson.

Potrivit BVB, la conferinţa de la New York au participat 45 de investitori, reprezentând 31 de fonduri de investiţii, care au sub administrare aproximativ 1.100 de miliarde de dolari. În total, 15 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti au avut întâlniri unu-la-unu cu administratorii de fonduri.

Conferinţa 'Zilele Investitorilor' a fost organizată pentru a doua oară consecutiv la New York, pe 18 aprilie 2016, de către Bursa de Valori Bucureşti, Swiss Capital, Auerbach Grayson şi Fondul Proprietatea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO