Sobolewski: Fuziunea dintre BVB şi Sibex ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni

Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Sibex ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni, acum aşteptându-se ultimele decizii ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat, pentru Agerpres, Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 04 aug. 2017, 06:00
Sobolewski: Fuziunea dintre BVB şi Sibex ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni

‘Fuziunea ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni. Acum aşteptăm ultimele decizii ale ASF’, a spus Sobolewski.

El a mai spus că piaţa de capital românească a fost subevaluată mulţi ani, iar acum are şanse să fie upgradată.

‘Piaţa de capital din România a fost mulţi ani subevaluată. A fost de asemenea clasificată ca o piaţă de frontieră care are acum şanse să fie upgradată. Începe să se vadă o schimbare. Anul trecut am pus fost puşi pe watchlist pentru a deveni o piaţă emergentă, aşadar vedem un interes mai bun a investitorilor locali şi internaţionali. Situaţia din România este specifică într-un sens foarte bun’, a mai arătat CEO-ul BVB.

Pe data de 31 mai Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că îşi majorează capitalul social cu 3,7 milioane lei în vederea fuziunii cu SIBEX – Sibiu Stock Exchange.

‘Consiliul de Administraţie al Societăţii Bursa de Valori Bucureşti, reunit în sedinţa din data de 30 mai 2017, a stabilit valoarea finală a majorării de capital social al societăţii, astfel cum aceasta rezultă în urma împlementării operaţiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune dintre Bursa de Valori Bucureşti şi SIBEX – Sibiu Stock Exchange şi aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii’, se arată într-un document publicat pe propria pagină de Internet.

BVB emite un număr total de 375.048 acţiuni noi, cu o valoare nominală individuală de 10 lei, care sunt atribuite acţionarilor SIBEX.

‘Capitalul social al BVB se majorează de la valoarea de 76.741.980 lei, împărţit în 7.674.198 acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei, la valoarea de 80.492.460 lei, împărţit în 8.049.246 acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei’, informează BVB.

Bursa de Valori Bucureşti a afişat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 2,83 milioane lei, în creştere cu 6.975% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată din rezultatele consolidate publicate pe site-ul propriu.

‘Profitul net consolidat obţinut în T1 2017 a fost de 2,83 milioane lei, în creştere semnificativă faţă de rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului anterior (T1 2016: 0,04 milioane lei) cu o marjă netă de 31%, rezultat obţinut în proporţie de 89% din segmentul de tranzacţionare al Grupului’, se arată în document.

Veniturile operationale au înregistrat o creştere cu 42%, în primele trei luni ale anului faţă de perioada similară a anului 2016, până la un nivel de 9,19 milioane lei, creştere determinată in principal de valoarea totală a tranzacţiilor derulate pe pieţele BVB.

‘Cheltuielile operaţionale au cumulat 6,23 milioane lei, în creştere cu doar 1,6% faţă de primele trei luni ale anului trecut, ca urmare a scăderii cheltuielilor de personal cu 4%, a creşterii cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi, generate de pregătirea fuziunii BVB-SIBEX şi a creşterii cheltuielilor de promovare şi marketing, pe fondul intensificării activităţilor de promovare a pieţei de capital, evidenţiate în alte cheltuieli operaţionale’, menţionează sursa citată.

Conform BVB, veniturile nete financiare din primul trimestru al anului 2017, de 450.000 lei, obţinute în principal din dobânzile aferente activelor financiare plasate în titluri de stat şi depozite bancare, au avut o evoluţie pozitivă, fiind mai puţin afectate de diferenţele nefavorabile nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută, respectiv înregistrate în primul trimestru al anului 2017, de 150.000 lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 când au fost de 880.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări electrice valabilă pentru regiunile Oltenia şi Muntenia....
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca ...
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, ...
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită programat acum aproape două luni, ar fi trebuit repornită vineri, ...