1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

SocGen şi-a majorat participaţia deţinută la brokerul online Boursorama, pentru 260 milioane de euro

Societe Generale, a doua mare bancă listată din Franţa, a achiziţionat o participaţie minoritară la brokerul online Boursorama, pentru aproximativ 260 milioane de euro (354,94 milioane de dolari), în vederea extinderii prezenţei sale în acest sector, transmite Reuters.

27 mai, 2014 | Agerpres

Creditorii europeni, cum ar fi SocGen şi rivala BNP Paribas, îşi întăresc afacerile online pentru a stimula creşterea, pe fondul ratelor scăzute ale dobânzilor şi al reducerii activităţii filialelor.

SocGen deţine direct 75,42% din drepturile de vot şi capitalul social al Boursorama, după o ofertă simplificată deschisă din 5 până pe 16 mai. Anterior, banca deţinea o participaţie de 55,4%.

Acum, SocGen şi grupul spaniol Caixa Group deţin împreună 95,9% din brokerul online.

Până în 2020, SocGen vrea să accelereze dezvoltarea Boursorama prin extinderea gamei de produse şi servicii în sectorul asigurărilor şi gestionarea finanţelor personale. Numărul clienţilor online ar putea fi triplat, la 1,5 milioane.

Boursorama, care oferă servicii bancare, de brokeraj online şi alte servicii financiare în Franţa, Germania şi Spania, a raportat în 2013 pierderi, din cauza deprecierilor de active.

În primul trimestru din acest an, profitul net al Boursorama a scăzut cu 72%, la 2,5 milioane de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO