1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Socialiştii ungari doresc introducerea unui salariu minim european

Principala miză în alegerile europarlamentare este dacă politica de austeritate a dreptei va continua sau va fi înlocuită cu un program de stânga care ar putea ajuta populaţia să ducă o viaţă mai bună, a declarat luni Tibor Szanyi, membru al Partidului Socialist Ungar (de opoziţie), informează MTI.

14 apr, 2014 | Agerpres

Tibor Szanyi, care se află în fruntea listei partidului său cu candidaţii pentru alegerile europene, a declarat, într-o conferinţă de presă, că socialiştii au cerut introducerea unui salariu minim european, astfel încât niciun stat membru UE să nu poată plăti salarii mai mici decât nivelul de subzistenţă.

Totodată, el a afirmat că socialiştii protestează fie împotriva Fidesz, fie a partidului radical naţionalist Jobbik care se prezintă ca fiind 'echipa naţională'. Socialiştii sunt parte a 'echipei naţionale' şi au o platformă naţională de stânga, a mai spus el.

Tibor Szanyi l-a criticat pe premierul Viktor Orban pentru încheierea unui 'pact cu Estul împotriva Vestului' şi a pus la îndoială raţiunea intrării în cursă a Jobbik pentru alegerile europene în condiţiile în care politica partidului se bazează pe respingerea Uniunii Europene şi pe 'naţionalismul nestăvilit'.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO