1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Socialiştii ungari vor ca managementul proiectelor de dezvoltare transfrontalieră să rămână în Ungaria

Partidul Socialist ungar (MSZP, de opoziţie) doreşte ca managementul proiectelor de dezvoltare transfrontalieră cu finanţare de la Uniunea Europeană să rămână în Ungaria, a anunţat joi adjunctul liderului grupului MSZP responsabil pentru afaceri europene, Bertalan Toth, transmite MTI.

15 mai, 2014 | Agerpres

Bertalan Toth a menţionat că ministrul de stat ungar Janos Lazar, şeful Biroului premierului ungar, a propus ca folosirea finanţării UE pentru proiecte transfrontaliere să nu mai fie coordonată de către Ungaria. El a adăugat că aceste fonduri sunt împărţite cu România şi Slovacia.

Dacă utilizarea acestor fonduri va fi supravegheată de România şi Slovacia, atunci nu va exista certitudinea că ele vor servi intereselor comunităţilor maghiare care trăiesc în cele două ţări, a subliniat Toth, care a calificat această propunere a guvernului Viktor Orban drept una ''ruşinoasă''.

Site-ul de ştiri Index a relatat miercuri că managementul programului de dezvoltare transfrontalieră româno-ungar ar putea fi transferat României, iar cel al programului de dezvoltare transfrontalieră slovaco-ungară Slovaciei. Potrivit sursei citate, premierul ungar ar fi făcut deja o propunere oficială în acest sens Bruxellesului.

Biroul premierului ungar a precizat miercuri, într-o declaraţie, că este de aşteptat ca noul sistem de management al programelor de dezvoltare transfrontalieră să permită un mai bun acces la finanţare.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO