1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale amână vânzarea de noi obligaţiuni Tier 1

Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat că va amâna vânzarea de noi obligaţiuni Tier 1, necesare pentru îndeplinirea noilor reglementări privind capitalul, deoarece urmează publicarea unui raport de evaluare, transmite Bloomberg.

26 mar, 2014 | Agerpres

'Recunoscând necesitatea transparenţei pe piaţă, Societe Generale a decis să amâne vânzarea de obligaţiuni Tier denominate în euro. Decizia nu va afecta estimarea noastră de bază', a declarat un purtător de cuvânt al băncii, Antoine Lheritier.

Acesta a adăugat că relansarea procesului de vânzare de bonduri va avea loc în viitorul apropiat.

Din aprilie, băncile europene au emis titluri de valoare de aproximativ zece miliarde de dolari pentru a îndeplini noile reglementări privind capitalul, iar instituţiile au profitat de apetitul investitorilor pentru titluri de valoare cu randamente ridicate.

Rata medie a cuponului oferit pentru obligaţiunile Tier 1 vândute de Societe Generale este de 6,75%, conform datelor Bloomberg.

Grupurile franceze Societe Generale şi Credit Agricole, precum şi cea mai mare bancă italiană, UniCredit SpA, sunt cele trei instituţii financiare care au pregătit săptămâna aceasta întâlniri cu investitorii pentru vânzarea de bonduri. Băncile europene ar urma să vândă luna aceasta noi obligaţiuni Tier 1 în valoare de 13,9 miliarde de dolari, conform datelor Bloomberg.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO