Societe Generale ar putea vinde divizia de private banking din Asia pentru 400 milioane de dolari

Grupul DBS Group Holdings din Singapore, băncile ABN AMRO şi Credit Suisse se numără printre băncile care sunt în negocieri avansate pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a Societe Generale, divizie evaluată la aproximativ 400 milioane de dolari, au declarat marţi pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mar, 26 nov. 2013, 10:28
Societe Generale ar putea vinde divizia de private banking din Asia pentru 400 milioane de dolari

Ofertele finale sunt aşteptate până la sfârşitul lunii noiembrie pentru divizia Societe Generale care gestionează active de aproximativ 13 miliarde de dolari.

SocGen avea o listă scurtă de cinci companii interesate de divizia de private banking, dar încă nu se ştie dacă toate aceste cinci au făcut oferte finale până luni, când era termenul limită. Preţul iniţial estimat pentru această tranzacţie era între 300 şi 600 milioane de dolari, dar o sursă anonimă a declarat pentru Reuters că acum divizia este evaluată la aproximativ 400 milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al SocGen din Singapore a refuzat să comenteze informaţia. Nici reprezentanţii DBS, Credit Suisse şi ABN AMRO nu au dorit să comenteze ştirea Reuters.

Banca americană de investiţii JPMorgan consiliază vânzarea diviziei asiatice de private banking a Societe Generale.

Luna trecută, Reuters anunţa că HSBC, Standard Chartered şi DBS Group se numără printre cei aproximativ zece candidaţi care au depus oferte preliminare pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a Societe Generale.

Potrivit Reuters, pe lista firmelor care au depus oferte preliminare s-ar mai afla şi banca elveţiană Credit Suisse, precum şi cel puţin o instituţie financiară americană. Sursele au precizat însă că unele oferte făcute nu depăşesc 300 de milioane de dolari, ceea ce scoate în evidenţă diferenţa dintre pretenţiile grupului francez şi disponibilităţile posibililor cumpărători.

Societe Generale a decis să-şi vândă diviza de private banking din Asia în conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a profitabilităţii.

Societe Generale ar fi cea de-a treia mare instituţie financiară globală care decide să se separe de operaţiunile de private banking din Asia, după Bank of America şi ING Groep. Creşterea rapidă a segmentului clienţilor care au de investit cel puţin un milion de dolari favorizează băncile private cu o reţea extinsă în detrimentul jucătorilor mici care pot să se adreseze doar clienţilor foarte bogaţi. Divizia de private banking din Asia a Societe Generale gestionează active în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, fiind relativ mică comparativ cu mari jucători de genul Citigroup şi UBS AG care gestionează fiecare active în valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

În luna iulie a acestui an, banca privată japoneză Sumitomo Mitsui Banking a cumpărat activităţile de private banking din Japonia ale Societe Generale, preţul tranzacţiei nefiind făcut publicităţii.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele prezente și viitoare din portofoliul Euroins România, nu mai face parte......
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești ...
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...