1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale dezminte că vrea să achiziţioneze Commerzbank

Societe Generale a negat orice interes în achiziţionarea Commerzbank după ce revista germană 'Bilanz' a anunţat vineri că a doua mare bancă listată din Franţa împreună cu grupul bancar spaniol Santander vor să facă o alianţă cu a doua mare bancă din Germania, transmite Reuters.

06 iun, 2014 | Agerpres

'Societe Generale dezminte orice discuţii legate de posibila achiziţionare a Commerzbank', a afirmat vineri un purtător de cuvânt al băncii franceze.

Vineri, în 'Bilanz' a apărut un articol în care se preciza că SocGen şi Santander vor să facă o alianţă cu Commerzbank.

Luna trecută, revista germană 'Spiegel' anunţa că Executivul de la Berlin intenţionează să-şi păstreze cel puţin până în 2016 participaţia de 17% deţinută la Commerzbank, sperând să obţină un preţ mai favorabil.

De asemenea, reformarea Commerzbank s-a efectuat doar pe jumătate iar o schimbare a acţionariatului nu ar fi constructivă, susţine revista germană.

Întrebat cum comentează informaţiile din 'Spiegel', un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe de la Berlin a răspuns: 'Guvernul german nu intenţionează să-şi vândă participaţia'.

În perioada de vârf a crizei, Fondul de stabilizare a pieţei financiare din Germania (SoFFin) a injectat 16,4 miliarde de euro în Commerzbank, sub formă de 'silent participations', un tip de aport de capital care nu oferă drepturi de vot, iar ulterior a injectat alte două miliarde de euro pentru salvarea băncii germane, afectată de criza datoriilor.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO