1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Societe Generale intenţionează să renunţe la 1.500 de angajaţi în Rusia

Grupul bancar francez Societe Generale intenţionează să elimine 1.500 de locuri de muncă la divizia sa din Rusia, Rosbank, în cursul acestui an, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al băncii franceze, confirmând astfel informaţiile publicate anterior de Bloomberg News.

13 feb, 2015 | Agerpres

În 2014, Rosbank e eliminat deja 1.500 de posturi, adică aproximativ 10% din personal, în încercarea de a-şi îmbunătăţi profitabilitatea. 'Un efect de o magnitudine similară este preconizat pentru acest an', a spus purtătorul de cuvânt.

La finele anului trecut, Rosbank avea aproximativ 20.500 de angajaţi care lucrează în principal în domeniile de retail banking, credite ipotecare şi credite de consum.

Activităţile din Rusia ale Societe Generale au provocat grupului, în 2014, o pierdere netă de 538 milioane de euro în condiţiile în care valoarea activelor Rosbank a fost depreciată cu 525 milioane de euro.

Afectată de sancţiunile occidentale legate de conflictul din Ucraina, precum şi de scăderea preţului petrolului, economia Rusiei suferă de mai multe luni, ceea ce afectează şi companiile străine care operează în Rusia.

Pentru anul 2015, Societe Generale prognozează un declin de 4% al Produsul Intern Brut al Rusiei şi o inflaţie de 14%.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din sector, după totalul activelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO