1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale îşi reorganizează structura de conducere pentru a reduce costurile

Societe Generale a anunţat o amplă reorganizare a conducerii, o decizie menită să reducă costurile şi să sporească sinergiile, după ce luni grupul bancar francez a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, de 1,26 miliarde de euro, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

04 aug, 2020 | Agerpres

A treia mare bancă din Franţa după capitalizarea de piaţă nu a reuşit să aibă rezultate bune la afacerile pe care vrea să le păstreze, cum ar fi divizia de tranzacţionare de acţiuni, ceea ce a pus presiune pe directorul general Frederic Oudea, care încearcă să-i majoreze profitabilitatea.

SocGen a redus numărul funcţiilor de directori executivi adjuncţi de la patru la două şi a creat o funcţie nouă, de adjunct al directorului general.

Severin Cabannes, care supervizează divizia de investiţii, va renunţa la funcţia sa de director executiv adjunct la finalul acestui an. Philippe Heim, care se ocupă de pieţele internaţionale, va renunţa de asemenea la funcţia sa de director executiv adjunct.

Slawomir Krupa, şeful diviziei global banking şi soluţii pentru investitori la subsidiarele SocGen din America de Nord şi de Sud, va deveni adjunct al directorului general şi va conduce din 2021 divizia global banking şi soluţii pentru investitori pe plan mondial.

De asemenea, Philippe Aymerich, director executiv adjunct şi şeful diviziei de retail a SocGen din Franţa, va prelua responsabilitatea tuturor activităţilor globale de retail şi credite de consum ale Societe Generale.

"Obiectivul acestei noi organizări este să ne permită să întărim sinergiile grupului şi eforturile noastre de reducere a costurilor", a afirmat marţi Frederic Oudea.

SocGen a înregistrat în trimestrul doi un declin de 15,7% a veniturilor, la 5,3 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 5,44 miliarde de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO