Societe Generale îşi reorganizează structura de conducere pentru a reduce costurile

Societe Generale a anunţat o amplă reorganizare a conducerii, o decizie menită să reducă costurile şi să sporească sinergiile, după ce luni grupul bancar francez a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, de 1,26 miliarde de euro, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 04 aug. 2020, 09:17
Societe Generale îşi reorganizează structura de conducere pentru a reduce costurile

A treia mare bancă din Franţa după capitalizarea de piaţă nu a reuşit să aibă rezultate bune la afacerile pe care vrea să le păstreze, cum ar fi divizia de tranzacţionare de acţiuni, ceea ce a pus presiune pe directorul general Frederic Oudea, care încearcă să-i majoreze profitabilitatea.

SocGen a redus numărul funcţiilor de directori executivi adjuncţi de la patru la două şi a creat o funcţie nouă, de adjunct al directorului general.

Severin Cabannes, care supervizează divizia de investiţii, va renunţa la funcţia sa de director executiv adjunct la finalul acestui an. Philippe Heim, care se ocupă de pieţele internaţionale, va renunţa de asemenea la funcţia sa de director executiv adjunct.

Slawomir Krupa, şeful diviziei global banking şi soluţii pentru investitori la subsidiarele SocGen din America de Nord şi de Sud, va deveni adjunct al directorului general şi va conduce din 2021 divizia global banking şi soluţii pentru investitori pe plan mondial.

De asemenea, Philippe Aymerich, director executiv adjunct şi şeful diviziei de retail a SocGen din Franţa, va prelua responsabilitatea tuturor activităţilor globale de retail şi credite de consum ale Societe Generale.

„Obiectivul acestei noi organizări este să ne permită să întărim sinergiile grupului şi eforturile noastre de reducere a costurilor”, a afirmat marţi Frederic Oudea.

SocGen a înregistrat în trimestrul doi un declin de 15,7% a veniturilor, la 5,3 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 5,44 miliarde de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Lista cu aceia care au reuşit să genereze vouchere în etapa II-a „Rabla pentru electrocasnice” va fi publicată vineri
Lista cu aceia care au reuşit să genereze vouchere în etapa II-a „Rabla pentru electrocasnice” va fi publicată ...
 Lista finală cu persoanele care au reuşit să genereze vouchere în etapa a II-a a programului "Rabla pentru electrocasnice" ...
Teste obligatorii Covid-19 în Norvegia, chiar şi pentru cei complet vaccinaţi
Teste obligatorii Covid-19 în Norvegia, chiar şi pentru cei complet vaccinaţi
Călătorii în Norvegia sunt obligaţi să efectueze un test de coronavirus la sosirea în ţara scandinavă începând ...
Vaccinare la Wizz Air: Peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați
Vaccinare la Wizz Air: Peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați
Wizz Air a anunțat că peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați și că termenul de 1 decembrie, ...