Societe Generale negociază cu DBS vânzarea diviziei de private banking din Asia

DBS Group Holdings Ltd. (DBS) se numără printre băncile care sunt în negocieri avansate pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a grupului bancar francez Societe Generale, divizie evaluată la 600 milioane de dolari, au declarat vineri pentru Bloomberg mai multe surse din interiorul băncii.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 16:39
Societe Generale negociază cu DBS vânzarea diviziei de private banking din Asia

Ofertele finale sunt aşteptate până la sfârşitul lunii noiembrie pentru divizia Societe Generale care gestionează active de aproximativ 13 miliarde de dolari.

DBS ar putea depăşi Deutsche Bank AG şi Morgan Stanley în operaţiunile de private banking din regiunea Asia-Pacific, prin cumpărarea operaţiunilor Societe Generale, conform datelor de la Private Banker International.

‘Operaţiunile de private banking sunt profitabile. Deşi nu pare să fie o achiziţie semnificativă, ar putea ajuta la rezolvarea unor deficienţe geografice şi ar ajuta clienţii DBS’, a declarat analistul Kevin Kwek, de la Sanford C. Bernstein & Co, în Singapore.

Reprezentanţii DBS şi Societe Generale au refuzat să comenteze informaţia.

Luna aceasta, Reuters anunţa că HSBC, Standard Chartered şi DBS Group se numără printre cei aproximativ zece candidaţi care au depus oferte preliminare pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a Societe Generale.

Potrivit Reuters, pe lista firmelor care au depus oferte preliminare s-ar mai afla şi banca elveţiană Credit Suisse precum şi cel puţin o instituţie financiară americană. Sursele au precizat însă că unele oferte făcute nu depăşesc 300 de milioane de dolari, ceea ce scoate în evidenţă diferenţa dintre pretenţiile grupului francez şi disponibilităţile posibililor cumpărători.

Societe Generale a decis să-şi vândă diviza de private banking din Asia în conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a profitabilităţii.

Societe Generale ar fi cea de-a treia mare instituţie financiară globală care decide să se separe de operaţiunile de private banking din Asia, după Bank of America şi ING Groep. Creşterea rapidă a segmentului clienţilor care au de investit cel puţin un milion de dolari favorizează băncile private cu o reţea extinsă în detrimentul jucătorilor mici care pot să se adreseze doar clienţilor foarte bogaţi. Divizia de private banking din Asia a Societe Generale gestionează active în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, fiind relativ mică comparativ cu mari jucători de genul Citigroup şi UBS AG care gestionează fiecare active în valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

În luna iulie a acestui an, banca privată japoneză Sumitomo Mitsui Banking a cumpărat activităţile de private banking din Japonia ale Societe Generale, preţul tranzacţiei nefiind făcut publicităţii.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un an
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un ...
Fermierii români au cumpărat anul trecut din SUA semințe de floarea-soarelui în valoare totală de aproximativ 41,6 milioane de dolari, valoarea fiind cu 42% mai mare decât în 2019. Peste 87%......
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi la Antena 3 că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat ...
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul ...
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București și ...