1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale pregăteşte investiţii de patru miliarde de euro pentru următorii trei ani

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, a alocat suma de patru miliarde de euro pentru investiţii în creştere organică sau achiziţii în următorii trei ani, a declarat marţi directorul general Frederic Oudea, transmite AFP.

13 mai, 2014 | Agerpres

Cu ocazia unei reuniuni cu investitorii pentru prezentarea noului plan strategic pentru 2014-2016, a doua bancă franceză a informat că vrea să-şi continue dezvoltarea în Europa de Est şi Africa, vizând o creştere medie anuală a cifrei de afaceri de 3%. De asemenea, Societe Generale a confirmat obiectivul de a ajunge la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10% în 2016, faţă de 8,4% la sfârşitul lui 2013.

'Achiziţiile vor respecta echilibrul alocării capitalului nostru, geografia activităţilor noastre, profilul nostru de risc şi în acest sens putem lua în considerare achiziţii care au sens în termeni de sinergii, costuri, venituri, de exemplu pe segmentul de retail banking sau cel de private banking din Europa, însă nu suntem opuşi la ideea de analiza oportunităţi dacă sunt disponibile şi dacă completează modelul nostru', a subliniat Frederic Oudea.

În prezent, Societe Generale realizează 60% din cifra de afaceri în domeniul retail banking, 20% din activităţile de finanţare şi consiliere şi 20% din activităţile de piaţă. Pe regiuni, 75% din venituri provin de pe pieţele mature şi 25% de pe pieţele emergente.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO