1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale: reducere a amenzii pentru manipularea dobânzilor Euribor

Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat joi că urmează să beneficieze de o reducere a amenzii de 446 milioane de euro impusă de organismele de reglementare din Uniunea Europeană pentru manipularea dobânzilor Euribor, după ce banca franceză şi-a retras contestaţia depusă în justiţie, informează Bloomberg.

11 mar, 2016 | Agerpres

Un număr de opt bănci, printre care şi Societe Generale, Deutsche Bank AG şi Royal Bank of Scotland Group Plc, au fost amendate în 2013 cu o sumă record de 1,7 miliarde de euro pentru manipularea dobânzilor Euribor. Însă banca franceză a contestat modul în care Curtea Generală a Uniunii Europene a calculat amenda care i-a fost impusă, aceasta fiind de altfel prima contestaţie depusă de o companie după 2008.

Potrivit Societe Generale, Comisia Europeană va reveni asupra deciziei sale din 2013 şi va emite o nouă hotărâre în care va reduce amenda anunţată anterior. Banca franceză nu a dezvăluit cât de mare este reducerea.

'În cursul contestaţiei la Curtea Generală a Uniunii Europene, Societe Generale a recalculat valoarea activelor sale şi a furnizat cifrele corectate Comisiei Europene. Oficialii europeni au verificat şi acceptat noile cifre privind valoare activelor şi în consecinţă vor propune reducerea amenzii impuse. Societe Generale acceptă amenda care este calculată pe baza cifrelor corectate şi în consecinţă consideră că nu este niciun motiv pentru menţinerea contestaţiei', a informat banca franceză.

Potrivit documentelor juridice, contestaţia a fost retrasă în data de 10 februarie iar cazul a fost închis în data de 2 martie anul curent.

'Comisia Europeană salută faptul că Societe Generale şi-a retras contestaţia faţă de decizia Comisiei', a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar Ricardo Cardoso.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO