1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale speră să obţină 1,75 miliarde de euro din listarea Amundi Group

Banca franceză Societe Generale intenţionează să obţină 1,75 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari) din vânzarea participaţiei deţinute 
la cea mai mare societate europeană de gestionare a activelor, Amundi Group, printr-o ofertă publică iniţială (IPO), transmit Bloomberg şi Reuters.

02 noi, 2015 | Agerpres

Societe Generale deţine 20% din Amundi, în timp ce grupul bancar francez Credit Agricole deţine restul de 80%, scrie Agerpres.

Acţiunile vor fi oferite la 42 - 52,50 euro per titlu, preţul final urmând să fie stabilit în 11 noiembrie. Câştigurile în urma listării ar urma să ajungă la 1,4 - 2,01 miliarde de euro, a anunţat luni Amundi. Capitalizarea bursieră a companiei este estimată la 8,8 miliarde de euro.

În paralel cu oferta publică iniţială, banca franceză Credit Agricole a acceptat să vândă o participaţie de aproximativ 2% din Amundi unei subsidiare a Agricultural Bank of China, ca parte a planului de extindere a cooperării cu grupul chinez.

Amundi gestiona active de 954 miliarde de euro la 30 iunie 2015.

Credit Agricole vrea să-şi menţină o participaţie de 74,6 - 77,6% în Amundi după oferta publică iniţială, a anunţat grupul bancar francez.

'Tranzacţia confirmă importanţa strategică a diviziei de gestionare a activelor în cadrul Credit Agricole şi rolul ei în dezvoltarea generală a grupului', a afirmat şeful Credit Agricole, Philippe Brassac.

Acţiunile Amundi vor fi tranzacţionate din 16 noiembrie la Euronext Paris.

Societe Generale şi Credit Agricole sunt prezente pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO