1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale va închide 400 de sucursale din Franţa. Motivul: clienţii s-au mutat pe internet

Societe Generale, a treia mare bancă franceză după active şi banca-mamă a BRD, va închide 400 de sucursale din Franţa, adică 20% din unităţile din ţară, până în 2020, au declarat surse sindicale pentru Les Echos, preluat de MarketWatch.

29 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Banca îşi va restrânge reţeaua de sucursale deoarece mulţi clienţi preferă să-şi rezolve operaţiunile bancare pe internet sau la bancomatele multifunţionale, astfel că vizitele la reprezentanţele tradiţionale s-au rărit, precizează Les Echos.

Un reprezentant al Societe Generale a confirmat intenţia de a închide o parte din sucursale, dar nu a precizat numărul acestora.

Societe Generale avea la sfârşitul lunii iunie active totale de 1.359,5 miliarde de euro, în creştere cu 4% faţă de nivelul de la finele anului trecut.

Venitul net bancar al grupului a crescut cu 14,4% în primul semestru din acest an, la 13,22 miliarde de euro, iar profitul net a avansat cu 77,8%, la 2,22 miliarde de euro.

Operaţiunile de retail banking din Franţa au generat în perioada anlizată venituri de 4,2 miliarde de euro, în creştere cu 1,7%, şi un profit net de 692 milioane de euro, cu 8,3% mai mare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO