Societe Generale vinde subsidiara din Bulgaria grupului ungar OTP – Reuters

Societe Generale este aproape de vânzarea subsidiarei sale din Bulgaria - Societe Generale Expressbank - grupului ungar OTP, iar tranzacţia va fi anunţată probabil luna acesta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mie, 01 aug. 2018, 11:46
Societe Generale vinde subsidiara din Bulgaria grupului ungar OTP - Reuters

De asemenea, SocGen ar urma să renunţe şi la subsidiara sa din Albania – tot în favoarea grupului OTP – şi negociază vânzarea diviziei sale poloneze, Eurobank.

‘Tranzacţia din Bulgaria a fost în mare parte convenită. Banca Centrală a avut deja o întâlnire cu DSK Bank (subsidiara OTP din Bulgaria) privind acordul. Tranzacţia va fi anunţată probabil până la finalul acestei săptămâni’, susţin sursele.

Reprezentanţii Societe Generale şi OTP au refuzat să comenteze informaţia.

Societe Generale Expressbank este a şaptea mare bancă din Bulgaria, cu active în valoare de 6,7 miliarde de leva (patru miliarde de dolari) la 30 iunie 2018.

În martie, săptămânalul financiar bulgar Capital anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Societe Generale se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă: Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru.

Conform informaţiilor din Capital, grupul bancar OTP din Ungaria este interesat de achiziţionarea activelor SocGen din CEE. Planul iniţial viza o negociere directă între cele două instituţii financiare, dar a mai apărut un cumpărător, firma americană de private equity Apollo Global Management.

Între timp, vânzarea subsidiarei din Muntenegru a fost amânată, din cauza problemelor politice, susţin sursele. Acestea adaugă că valoarea Societe Generale Expressbank este apropiată de cea a subsidiarei bulgare a National Bank of Greece, care a fost vândută anul trecut grupului belgian KBC pentru o sumă echivalentă cu capitalul total multiplicat cu 1,1.

La 30 iunie 2018, capitalul total al Expressbank se ridica la 723 milioane de leva.

OTP controlează a doua bancă din Bulgaria, DSK Bank, iar în urma potenţialei tranzacţii cota sa de piaţă va creşte la aproximativ 19%, aproape de cea deţinută de Unicredit Bulbank, cel mai mare creditor din statul balcanic.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...