Societe Generale vinde subsidiara din Croaţia grupului bancar OTP din Ungaria

Societe Generale a anunţat miercuri vânzarea subsidiarei sale din Croaţia, Splitska Banka, către grupul bancar OTP din Ungaria, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 21 dec. 2016, 10:04
Societe Generale vinde subsidiara din Croaţia grupului bancar OTP din Ungaria

Tranzacţia va reduce cu aproximativ 240 de milioane de euro (250 milioane de dolari) profitul Societe Generale din trimestrul patru din 2016. După finalizarea acordului, indicele de adecvare Tier 1 al SocGen va creşte cu 8,5 puncte de bază, a anunţat al doilea mare grup bancar din Franţa.

Societe Generale închide sucursale în Franţa şi îşi reduce costurile pentru a face faţă cerinţelor autorităţilor de reglementare şi ratelor scăzute ale dobânzilor.

SocGen a anunţat că strategia sa pentru Europa Centrală şi de Est (CEE) vizează concentrarea pe pieţele unde poate concura cu cele mai mari bănci care operează acolo.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în vara anului viitor, a informat OTP Bank. Achiziţionarea Splitska Banka va majora cota de piaţă a OTP în Croaţia la aproximativ 10%.

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, cu 145.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări, respectiv corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...