1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale vinde subsidiara din Croaţia grupului bancar OTP din Ungaria

Societe Generale a anunţat miercuri vânzarea subsidiarei sale din Croaţia, Splitska Banka, către grupul bancar OTP din Ungaria, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii, transmite Bloomberg.

21 dec, 2016 | Agerpres

Tranzacţia va reduce cu aproximativ 240 de milioane de euro (250 milioane de dolari) profitul Societe Generale din trimestrul patru din 2016. După finalizarea acordului, indicele de adecvare Tier 1 al SocGen va creşte cu 8,5 puncte de bază, a anunţat al doilea mare grup bancar din Franţa.

Societe Generale închide sucursale în Franţa şi îşi reduce costurile pentru a face faţă cerinţelor autorităţilor de reglementare şi ratelor scăzute ale dobânzilor.

SocGen a anunţat că strategia sa pentru Europa Centrală şi de Est (CEE) vizează concentrarea pe pieţele unde poate concura cu cele mai mari bănci care operează acolo.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în vara anului viitor, a informat OTP Bank. Achiziţionarea Splitska Banka va majora cota de piaţă a OTP în Croaţia la aproximativ 10%.

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, cu 145.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări, respectiv corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO