Societe Generale vrea să preia o participaţie la banca poloneză Alior Bank – Bloomberg

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, analizează posibilitatea preluării unui pachet de 26% din acţiunile băncii poloneze Alior Bank de la cel mai mare acţionar, Carlo Tassara SpA, au declarat joi pentru Bloomberg surse din interiorul băncii.
Economica.net - joi, 08 ian. 2015, 10:17
Societe Generale vrea să preia o participaţie la banca poloneză Alior Bank - Bloomberg

Sursele au adăugat că de acest pachet de acţiuni, care pe baza preţului înregistrat miercuri seară de acţiunile Alior Bank are o valoare de aproximativ 1,4 miliarde zloţi (385 milioane de dolari), ar fi interesat şi miliardarul polonez Leszek Czarnecki, scrie Agerpres.

În toamna anului trecut, directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat că grupul bancar francez este gata să facă investiţii în Europa de Est. ‘Suntem gata să profităm de oportunităţi de achiziţii ţintite în ţările unde suntem deja prezenţi şi unde am putea realiza sinergii, de exemplu în Europa Centrală şi de Est’, a declarat Frederic Oudea. Acesta a adăugat că Societe Generale are la dispoziţie până la patru miliarde de euro pentru achiziţii până în 2016.

Alior Bank, care deţinea a patra mare reţea de oficii bancare din Polonia, este una din băncile cu cel mai puternic ritm de creşterea la înfiinţarea sa în 2008. Carlo Tassara SpA este în căutarea unui investitor strategic pentru Alior Bank încă din 2012, când a avut loc o ofertă publică iniţială care a strâns 2,1 miliarde de zloţi. Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Polonia a decis anul trecut să prelungească, până în luna iunie 2016, termenul limită pentru încheierea unei vânzări.

Societe Generale este prezent pe piaţa din Polonia încă din 1976 şi în prezent oferă servicii de investment banking pentru clienţii de tip corporate sub brandul Eurobank.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...