1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Socol despre listarea Romgaz la Londra: Transmite potențialul uriaș al industriei energetice românești

Listarea Romgaz la Bursa din Londra demonstrează că o companie românească de stat poate atinge cele mai înalte standarde internaționale și totodată transmite încrederea pe care investitorii străini o au în economia românească, dar și potențialul uriaș al industriei energetice din țara noastră, a declarat, marți, pentru AGERPRES, Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta.

12 noi, 2013 | Mediafax

''Listarea Romgaz la Bursa din Londra ne demonstrează că se poate. Vorbim de o companie românească de stat care a suscitat un mare interes pentru investitorii străini, ceea ce arată încrederea acestora în companie și managementul acesteia, dar și în economia românească. Un merit deosebit îl are și derularea corespunzătoare a programului de liberalizare a prețului gazelor adoptat de România în 2012, care asigură atât dezvoltarea sectorului, cât și protejarea consumatorilor vulnerabili. Suprasubscrierea tranșei instituționale și faptul că prețul s-a situat la limita superioară a ofertei, dovedesc potențialul uriaș pe care domeniul energetic îl are, iar țara noastră nu ar trebui să rateze o asemenea oportunitate. Trebuie remarcată și cererea puternică de pe piața internă, care a făcut ca Guvernul să mărească tranșa de retail de la 15% la 20%. Valoarea tranzacției situează Romgaz cu mult peste alte companii comparabile din Europa Centrală și de Est'', a adăugat Socol.

În opinia sa, prezența premierului Victor Ponta la Londra, la eveniment, ''este de bun augur, deoarece transmite un puternic semnal investitorilor străini''.

''Tot ceea ce se întâmplă acum la Londra este un succes important pentru dezvoltarea Pieței de Capital din România și pentru țara noastră în ansamblu. Un alt semnal este că și în România putem construi o cultură a investițiilor în acțiuni. Din aceste puncte de vedere, putem spune fără modestie că ne aflăm în fața unei listări istorice'', a punctat Cristian Socol.

Primul-ministru Victor Ponta a deschis marți ședința Bursei din Londra, în prima zi de listare a societății românești Romgaz, context în care a subliniat că pentru România este un moment istoric, având în vedere că este prima dată când o companie de stat este listată în cadrul unei asemenea operațiuni internaționale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO