1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Socol: Semnalele din economia reală și tabloul macroeconomic al României sunt pozitive

Economistul Cristian Socol, consilier al prim-ministrului Victor Ponta, consideră că România a înregistrat realizări economice importante în ultimul an de guvernare, iar semnalele din economia reală a României sunt pozitive și demonstrează că direcția dată de mixul de politici fiscale, bugetare și monetare este una de viitor.

15 dec, 2013 | Agerpres

'Tabloul macroeconomic al României arată o consolidare fiscală calitativă, un mix inteligent de politici fiscale, bugetare și monetare. Din acest tablou fac parte realizări importante precum cel mai mare PIB din istoria postdecembristă, una dintre cele mai mari creșteri economice din UE, cel mai mic deficit bugetar de după intrarea în UE, cea mai mică rată a inflației, cel mai mic deficit de cont curent din perioada postdecembristă, precum și randamentele de minim istoric la împrumuturile interne și externe', a declarat pentru AGERPRES consilierul premierului.

Semnalele din economia reală sunt pozitive, România a avut cea mai mare creștere a producției industriale din UE, exporturile sunt la un nivel record, agricultura vine cu producții record, a subliniat economistul Cristian Socol.

În plus, România a avut cea mai mare creștere a producției auto din UE, iar rata de absorbție a fondurilor europene a crescut la 27%, de patru ori mai mult decât referința din mai anul trecut.

'De asemenea, ca urmare a recordului de vizite externe efectuate de premierul României în 2013, investițiile atrase în economie (efective sau angajate pe baza de acorduri și memorandumuri, din surse interne și externe, finanțare publică sau privată) vor depăși 10 miliarde de euro până la sfârșitul anului, cifră record pentru perioada post Revoluție', a declarat consilierul premierului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO