1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Sofia şi Budapesta cer securizarea frontierelor UE. Orban: Bulgaria trebuie admisă urgent în Schengen

Premierul bulgar, Boiko Borisov, şi omologul său ungar, Viktor Orban, cer securizarea urgentă a frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru oprirea afluxului de extracomunitari, şeful Guvernului de la Budapesta reiterând că Bulgaria trebuie admisă urgent în Spaţiul Schengen.

29 ian, 2016 | Agerpres

"Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie închise imediat, în contextul actualei crize a imigraţiei", a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, după întrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în vbizită la Sofia.

Borisov a notat că liderii Uniunii Europene nu au ajuns încă la o soluţie definitivă privind gestionarea crizei imigraţiei, exprimând speranţa că problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

"Europa nu mai poate suporta criza refugiaţilor", a subliniat şeful Guvernului bulgar.

"Situaţia securităţii în cadrul Uniunii Europoene s-a schimbat. Până acum, Europa a considerat imigraţia o problemă economică şi culturală, dar, pe fondul terorismului şi deteriorării securităţii, acum este o problemă de securitate", a declarat Viktor Orban, citat de MTI.

"Cetăţenii europeni, în special femeile şi oamenii lipsiţi de protecţie, sunt în pericol, iar acest lucru este inacceptabil", a subliniat Orban.

"Este nedrept că Uniunea Europeană aplică standarde duble şi că nu acceptă admiterea Bulgariei în Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiaţilor. Dacă Europa ar fi corectă faţă de sine însăşi, ar trebui să admită Bulgaria în Schengen. Sigur, dacă o ţară va accepta să adere la o instituţie pe moarte este deja o altă problemă", a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO