1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Solar Power Energy a pus în funcţiune un parc fotovoltaic de 5,4 MW în Teleorman, din bani europeni

Un nou parc fotovoltaic, cu o capacitate totală de 5,4 MW, a fost pus în funcţiune de compania româno-germană Solar Power Energy, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 23,4 milioane de lei.

08 mai, 2014 | Agerpres

Parcul Mavrodin este situat în în comuna Nenciuleşti, judeţul Teleorman, şi a fost finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice', 70% din acestea fiind nerambursabile.

Potrivit legislaţiei din sectorul energiei regenerabile, proiectele finanţate din bani europeni primesc mai puţine certificate verzi, proporţional cu ajutorul primit de la UE.

'În acest moment, dosarul pentru acreditarea noastră pentru a primi certificatele verzi care ni se cuvin se află în analiza Autorităţii de Reglementare în Energie (ANRE), care va calcula câte certificate verzi vom primi. Din calculele noastre, ar trebui să primim 1,2 - 1,5 certificate verzi (pentru fiecare MWh livrat în reţea)', a declarat Gheorghe Păuna, director de conectare la reţea în cadrul Solar Power Energy, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării proiectului.

Potrivit acestuia, parcul va produce în jur de 6.000 de MWh pe an, iar investiţia va fi recuperată în 8-9 ani.

'Am ales varianta finanţării cu bani europeni, deoarece avantajul este că primim aceşti bani la începutul investiţiei şi nu îi recuperăm pe parcurs, prin certificatele verzi acordate în funcţie de producţie', a explicat Păuna.

Compania a fost obligată să organizeze o licitaţie pentru realizatorul proiectului, iar lucrările au fost executate în perioada 27 septembrie 2013 - 16 aprilie 2014, pe un teren de 20 de hectare scos din circuitul agricol.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO