Soldaţi sirieni gazaţi în noi incidente

Ambasadorul sirian la ONU Bashar Jaafari a declarat miercuri că zeci de soldaţi sirieni au inhalat gaze toxice şi a cerut ONU să ancheteze aceste noi incidente "odioase", informează AFP.
Economica.net - mie, 28 aug. 2013, 20:24
Soldaţi sirieni gazaţi în noi incidente

Jaafari a cerut secretarului general al ONU Ban Ki-moon să prelungească misiunea echipei de experţi ai ONU, care este în prezent în Siria pentru a investiga un presupus atac chimic al forţelor siriene în apropiere de Damasc din 21 august.

Potrivit ambasadorului, „zeci” de soldaţi sirieni au fost trataţi în spitale după incidentele produse pe 22, 24 şi 25 august la periferia Damascului. Ea nu a oferit detalii suplimentare.

El s-a exprimat în momentul când ambasadorii celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate dezbăteau cu uşile închise un proiect de rezoluţie britanic ce ar justifica o lovitură militară contra regimului sirian.

Un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq, a declarat că ONU nu a primit încă o scrisoare oficială din partea Damascului în legătură cu acest incident. El a reamintit că „prioritatea” pentru anchetatorii ONU este de a clarifica incidentul de pe 21 august în Ghouta, la periferia Damascului, în timp ce nu a exclus ca ei să treacă apoi la alte situri.

El a precizat totuşi că ONU nu a cerut ca perioada iniţială de 14 zile cât trebuie să dureze misiunea de anchetă – şi care expiră în acest weekend – să fie prelungită.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...