1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Economie

Solicitare de anulare a unor autorizaţii de mediu pentru Chevron, judecată de magistraţii ieşeni

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis luni strămutarea dosarului în care reprezentanţii Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) Bârlad au solicitat suspendarea executării autorizaţiei de mediu acordată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui pentru explorarea gazelor de şist pe trei perimetre din judeţ: Popeni 1A, în comuna Găgeşti, Siliştea 1A, în comuna Pungeşti, şi Păltiniş 1A, în comuna Băceşti.

03 mar, 2014 | Agerpres

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Iaşi. Membrii GISC au invocat în cererea de strămutare practica neunitară a judecătorilor vasluieni care au dat decizii diferite în unele procese legate de interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în unele comune ale judeţului.

Astfel, unii magistraţi au considerat gazele de şist resurse de interes naţional şi au dat câştig de cauză Prefecturii Vaslui, iar alţii au motivat deciziile luate în favoarea consiliilor locale, spunând că termenul de 'gaze de şist' nu se regăseşte în legislaţia de specialitate, resursa fiind considerată ca aparţinând comunităţilor locale.

Pe raza judeţului Vaslui au adoptat hotărâri privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist un număr de 15 consilii locale din comunele: Alexandru Vlahuţă, Băcani, Coroieşti, Dumeşti, Ghergheşti, Găgeşti, Murgeni, Perieni, Pochidia, Pogana, Puieşti, Pungeşti, Şuletea, Vinderei şi Tutova, toate fiind atacate la instanţă. Opt dosare au fost câştigate la instanţa de fond de Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui, acestea rămânând irevocabile, un dosar a fost câştigat la instanţa de fond de Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui şi a fost formulat recurs de către Consiliul Local Băcani, trei dosare se află pe rolul Tribunalului Vaslui, iar trei dosare se află pe rolul Curţii de Apel Iaşi, în recursurile formulate de Instituţia Prefectului, care pierduse în primă fază procesele.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO