1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Solidaritatea dintre SUA şi Europa nu va fi afectată de Brexit - Obama

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a insistat, într-un discurs ţinut la Varşovia în urma unei întâlniri cu liderii UE, că solidaritatea dintre ţara sa şi Europa nu va fi afectată de ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, relatează The Guardian online.

08 iul, 2016 | Mediafax

Obama a descris afirmaţii potrivit cărora Occidentul ar fi fost puternic slăbit de votul de la referendumul din Marea Britanie drept o "hiperbolă". El a subliniat caracterul solid şi durabil al relaţiilor Washingtonului cu UE, pe care le-a numit "una dintre cele mai importante realizări economice şi politice din timpurile moderne".

"Aceasta este o realizare care trebuie păstrată", a adăugat el, decriind o Europă integrată ca fiind "piatra de temelie a relaţiilor Statelor Unite cu lumea".

Obama a descris summitul NATO, care se desfăşoară la Varşovia în perioada 8-9 iulie - în umbra votului din Marea Britanie, în contextul unei Rusii revoluţionare şi în faţa ameninţării terorismului - ca fiind probabil "cel mai important moment pentru Alianţă de la sfârşitul Războiului Rece", potrivit The Guardian.

Obama a spus că lecţia dată de votul din Marea Britanie este că "guvernele nu pot fi instituţii care acţionează de la distanţă", ci că trebuie să răspundă rapid temerilor şi nevoilor pe care le au oamenii.

Vorbind alături de Obama, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a spus că regretabilul vot al britanicilor ca ţara lor să părăsească UE a fost un "un incident" şi nu începutul unui proces de destrămare europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO