Soluţii de protejare de coronavirus a celor care lucrează în spaţii de birouri, de producţie sau centre logistice

Protejarea spațiilor de birouri, de producție și logistice și celor care lucrează în aceste spații este importantă. În această perioadă de risc crescut există câteva soluții pe care proprietarii acestor imobile trebuie să le aibă în vedere pentru a preveni răspândirea virusurilor și bacteriilor în spațiile aflate încă în exploatare
Economica.net - mie, 08 apr. 2020, 10:10
Soluţii de protejare de coronavirus a celor care lucrează în spaţii de birouri, de producţie sau centre logistice

1. Încurajați angajații să se spele pe mâini în mod regulat și să poarte mănuși dacă de obicei ating obiecte folosite de alți angajați.

2. Instalați soluții de dezinfectare a mâinilor în zonele în care săpunul și apa nu pot fi disponibile, pentru a ajuta angajații să-și mențină mâinile curate și să reducă răspândirea germenilor.

3. Puneți afișe educaționale în birouri care să amintească despre spălarea frecventă a mâinilor, metoda adecvată de spălare a mâinilor și evitarea contactelor ca modalități de a rămâne protejați de viruși.

4. Înlocuiți des filtrele de aer de la instalația de HVAC pentru a reduce numărul de particule de praf și microbi. Acest lucru ajută la reducerea riscului de a se răspândi germeni, spori, bacterii prin ventilație. Menținerea calității sănătoase a aerului interior este un pas important pentru sănătatea fiecărui angajat.

5. Adoptați o politică de clean desk și faceți că personalul să păstreze cele mai multe obiecte în dulapuri când nu le folosesc. Articole precum pixurile și bloc-notesurile pot sta în sertare, ferite de transmiterea prin stropi  a virusului. Acest lucru va permite, de asemenea, personalului de la curățenie să facă o curățare mai eficientă a suprafețelor libere de pe birouri.

6. Asigurați șervețele dezinfectante și baghete de igienizare UV în jurul biroului. Baghetele de igienizare UV și elementele de igienizare pentru încăpere pot ucide până la 99,9 la sută din germeni, viruși, bacterii și alergeni de pe suprafețele dure și țesături.

7. Reamintiți-le angajaților că telefonul mobil, cheile și biroul lor au de 10 ori mai mulți germeni decât un scaun de toaletă!

Așadar, care este rolul managementului facilităților în gestionarea riscurilor ce țin de răspândirea virusului? Fiind responsabili de întreținerea clădirilor și, cel mai important, de starea de bine a oamenilor este rolul managerilor de facilități să ia măsuri pentru siguranța sanitară la locul de muncă.

1. Reducerea concentrării personalului

Acest lucru se poate realiza prin alocarea turelor, prin munca la distanță și prin alte programe flexibile de lucru. Este deosebit de important ca angajații care prezintă simptome de răceală să rămână acasă.

2. Reducerea apropierii fizice a personalului

Administratorii clădirilor de birouri trebuie să ia măsuri pentru a reduce densitatea personalului în același spațiu. De exemplu, angajații nu trebuie să depășească 50% din capacitatea maximă a ascensoarelor și nici nu ar trebui să lucreze în spații mai mici de 2,5 metri pătrați fiecare.

Evitați sa interactionati direct cu , clienții, furnizorii sau alte persoane pentru a reduce riscul de contaminare  ,si adoptati utilizarea tehnologiei comunicarii „la distanta”, care permit lucrul in echipa sau partajarea informatiilor.

3. Curățarea și dezinfectarea spațiilor de birouri

Procedurile de curățenie trebuie să fie intensificate în timpul pandemiei, pentru a reduce probabilitatea de supraviețuire a virusului pe suprafețe și obiecte. Echipa de curățenie trebuie să cunoască procedurile și produsele specifice care trebuie utilizate pentru fiecare tip de spațiu și de suprafețe.

4. Curățarea și întreținerea instalațiilor de HVAC

Circulația aerului prin sisteme de aer condiționat sau ventilație centralizate trebuie să fie dezactivată, și componentele cheie care pot reprezenta un pericol de infecție trebuie curățate, înlocuite sau dezinfectate săptămânal.

Menținerea umidității relative între 40% și 60% reduce timpul de supraviețuire a virusurilor. Capacitatea de a menține un nivel de umiditate relativă de minim 40% depinde de capacitatea instalației de umidificare și de capacitatea construcției de a împiedica apariția condensului la nivelurile de umiditate relativă mai ridicate.

Articol scris de Lucian Anghel, Fondator și CEO, Timepal Romania și Facilities Management Services

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...