Sonae Sierra reintră în parteneriatul pentru construcţia mallului din Titan

Mai mult de jumătate din mallul Parklake Plaza ce va fi construit pe fosta bază sportivă Spartac este închiriată.
Andrada Ghira - mar, 16 oct. 2012, 09:34
Sonae Sierra reintră în parteneriatul pentru construcţia mallului din Titan

Companiile Sonae Sierra şi Caelum Development anunţau în 2008 un parteneriat pentru dezvoltarea centrului comercial ParkLake Plaza de pe terenul fostei baze sportive Spartac, însă pateneriatul a fost suspendat pe fondul unor probeleme juridice legate de teren.

Acum, cele două companii anunţă realizarea unui join-venture (pateneriat cu participaţie egală la proiect din ambele părţi) şi o investiţie de 185 de milioane de euro.

Deşi în toamna anului trecut Caelum anunţa contractarea companiilor Apolodor şi Edrasis pentru realizarea lucrărilor de fundaţie, lucrările nu au fost demarate.

Anunţat în 2008, proiectul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 110.000 mp şi necesita investiţii de aproximativ 600 de milioane de euro. Terenul, de 8,2 ha a fost cumpărat în 2007 pentru suma de 53 de milioane de euro.

În prezent, în cadrul parteneriatului se lucrează la optimizarea design-ului, se negociază contracte de închiriere cu alte mărci şi se urmăreşte găsirea soluţiilor financiare potrivite, care, împreună, vor determina data exactă a începerii construcţiei.

“Ne bucurăm că putem dezvolta acest proiect unic împreună cu Caelum Development pe piaţa românească. Suntem încrezători că ParkLake va oferi bucureştenilor o experienţă de shopping revoluţionară prin intermediul unei mari varietăţi de vestimentaţie, servicii, restaurante, articole sportive, articole de casă şi timp liber. ParkLake va deveni una dintre principalele atracţii din Bucureşti, integrând componente de timp liber unice şi o zonă verde lângă Parcul Titan”, a declarat Ingo Nissen, Sonae Sierra Managing Director, responsabil pentru Dezvoltare în România.

Noul centru comercial va oferi servicii de retail în aproximativ 200 de unităţi, inclusiv diferite facilităţi pentru sport şi divertisment. Până acum au fost semnate deja contracte pentru 52% din cei 67.000 mp de suprafaţă închiriabilă, iar pentru o suprafaţă de 13% se poartă negocieri avansate.

ParkLake Plaza va include o zonă de restaurante internaţionale cu peste 20 de unităţi, un multiplex Cinema City cu 16 săli, un hypermarket Cora cu o suprafaţă de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home şi o vastă ofertă de magazine vestimentare (H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka). Centrul va oferi 2.700 de spaţii de parcare la subsol şi o varietate distinctă de activităţi de timp liber şi sporturi aflate în legătură cu parcul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Firma de curierat ultra-rapid BeeFast se extinde în Brașov
Firma de curierat ultra-rapid BeeFast se extinde în Brașov
BeeFast, start-up tech de curierat ultra-rapid, își extinde activitatea de la 1 noiembrie, în Brașov. Pentru prima lună ...
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Cegeka, furnizor de top de soluții IT&C, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions în Chișinău, Moldova. Prin așa-numitul ...
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
STAREA DE URGENŢĂ a fost instituită pe 16 martie 2020 din cauza răspândirii virusului SARS-COV-2. Mai jos puteţi citi ...