Sondaj ANAF: Peste 98% dintre românii participanţi la întâlnirile organizate de Fisc susţin că primesc informaţii utile

Peste 98% dintre participanţii la întâlnirile organizate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) apreciază că primesc informaţii utile din partea instituţiei pentru desfăşurarea activităţii, în timp ce aproape jumătate dintre contribuabili (47%) sunt interesaţi să se programeze online înainte de prezentarea la sediul unităţilor fiscale, reiese dintr-un sondaj publicat, vineri, de Fisc.
Economica.net - vin, 27 sept. 2019, 13:37
Sondaj ANAF: Peste 98% dintre românii participanţi la întâlnirile organizate de Fisc susţin că primesc informaţii utile

Conform datelor centralizate, din peste 2.300 de răspunsuri primite în decursul a două luni, a reieşit faptul că mai mult de 60% dintre respondenţi sunt interesaţi să participe şi la întâlniri organizate printr-un serviciu de tip webinar (online).

De asemenea, peste 98% dintre participanţii la întâlnirile organizate de ANAF susţin că primesc informaţii utile pentru derularea activităţii, iar aproximativ jumătate dintre cei chestionaţi s-au declarat interesaţi să se programeze online înainte de prezentarea la sediul unităţii fiscale.

ANAF a monitorizat, în anul 2019, la nivel naţional, gradul de satisfacţie a contribuabililor în legătură cu serviciile oferite de instituţie contribuabililor, în cadrul întâlnirilor lunare organizate de către instituţie, pe tematici de interes.

Întrebările formulate în chestionar au urmărit obţinerea de informaţii necesare creşterii calităţii serviciilor oferite, precum şi sporirea gradului de satisfacţie a partenerilor ANAF.

Potrivit unui comunicat de presă al Fiscului, cele mai frecvente propuneri ale contribuabililor, pe care Agenţia le are în vedere pentru a le materializa, s-au referit la măsuri de simplificare în relaţia ANAF – contribuabili, la acordarea unui timp mai mare pentru desfăşurarea întâlnirilor şi distribuirea unor pliante cu informaţii fiscale utile.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...