Sondaj – Grecia: Premierul Alexis Tsipras ar pierde alegerile parlamentare din luna iulie

Premierul grec Alexis Tsipras şi partidul său, Syriza, se plasează în spatele opoziţiei conservatoare într-un sondaj de opinie publicat joi seară, în perspectiva alegerilor parlamentare din 7 iulie din Grecia, transmite dpa.
Economica.net - vin, 14 iun. 2019, 06:47
Sondaj - Grecia: Premierul Alexis Tsipras ar pierde alegerile parlamentare din luna iulie

Cu trei săptămâni înaintea scrutinului legislativ, formaţiunea Syriza (stânga) este creditată cu 26% din intenţiile de vot, iar principalul său adversar politic, Noua Democraţie (ND), partid condus de Kyriakos Mitsotakis, ar obţine 34,5% din sufragii, potrivit sondajului realizat de agenţia de studii sociologice Pulse.

Pe poziţia a treia în sondaj se plasează social-democraţii, cu 7% din voturi, în timp ce comuniştii şi partidele de extremă-dreapta ar obţine 5,5%, respectiv 5% din sufragii.

Syriza a câştigat alegerile din septembrie 2015 cu 35,5% din voturi, depăşind Noua Democraţie, care a obţinut 28,1% din voturi.

Sondajul Pulse reflectă în mare parte rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai, când ND a obţinut cu 9,5 puncte procentuale mai multe voturi decât Syriza, ceea ce l-a determinat pe premierul Alexis Tsipras să devanseze data alegerilor parlamentare, stabilită iniţial pentru luna octombrie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.356 de alegători din toate regiunile Greciei, în perioada 10-13 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...