1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Turism

Sondaj: şase din zece români plănuiesc să călătorească în vacanţa de vară din acest an cu maşina personală

Şase români din 10 vor călători cu maşina personală în vacanţa din vara aceasta, iar un sfert dintre aceştia (25%) au în plan să meargă la mare, reiese din datele unui sondaj realizat de magazinul online de piese şi accesorii auto AutoEco.ro.

04 iun, 2019 | Agerpres

Conform rezultatelor, publicate marţi de AutoEco.ro, 22,5% dintre cei care şi-au propus să folosească maşina personală pentru a merge în concediu optează pentru o călătorie la munte, în ţară, iar 12% vor să plece în străinătate.

În acest context, pe fondul distanţelor parcurse de către români cu autovehiculele personale care ajung şi la aproximativ 5.000 de kilometri pe sezon, specialiştii în piese auto le recomandă conducătorilor auto verificarea amănunţită a maşinii înainte de a pleca în vacanţă.

Astfel, pregătirea maşinii pentru vacanţă şi pentru perioada de vară necesită un buget mediu de circa 700 de lei, arată estimările AutoEco.ro.

Printre recomandările de verificare a maşinii se află controlul filtrelor şi al nivelului de ulei de motor, al sistemelor de suspensie, direcţiei şi de frânare, anvelopelor, sistemului de lumini, precum şi al soluţiei de climatizare. De asemenea, este importantă efectuarea unei diagnoze, folosind un tester specializat, a calculatorului motor şi a tuturor sistemelor de siguranţă. În plus, este recomandat ca intervalul de revizie a nivelului uleiului de motor să nu depăşească 12 luni sau maximum 15.000 de km parcurşi.

"Este important ca orice verificare să fie făcută doar de personal specializat în service-uri autorizate. Dacă nu au fost înlocuite deja anvelopele de iarnă cu cele de vară, această operaţiune este obligatorie înainte de a pleca la drum lung. Înainte de a fi montate, trebuie verificat nivelul de uzură al anvelopelor de vară, presiunea şi eventuale deformări şi lovituri. Dacă în maşină vor fi şi copii, este esenţial ca aceştia să călătorească în condiţii de siguranţă. Potrivit legislaţiei în vigoare, şoferii sunt pasibili de amenzi dacă transportă copii care nu folosesc centurile de siguranţă sau scaune auto corespunzătoare vârstei. Codul Rutier impune folosirea scaunelor auto speciale omologate pentru copii sub vârsta de 3 ani şi centura de siguranţă pentru cei între 3 şi 12 ani. Este interzisă transportarea copiilor sub 12 ani pe scaunele din faţă ale maşinii", se precizează în rezultatele sondajului citat.

AutoEco.ro este unul dintre cele mai mari magazine online de piese şi accesorii auto din România, cu o prezenţă de opt ani pe piaţă. Cu o echipă de peste 35 de tehnicieni auto, specialişti în piese auto.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO