1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Sony a vândut 10 milioane de console PlayStation 4 în nouă luni de la lansare

Vânzările globale cumulate de console de jocuri video PlayStation 4 au trecut duminică pragul de 10 milioane de exemplare, a anunţat miercuri grupul japonez Sony Computer Entertainment, semn că piaţa consolelor de jocuri video continuă să crească, transmite AFP.

13 aug, 2014 | Agerpres

Pe lângă console, Sony a informat că a vândut şi 30 de milioane de jocuri pentru PlayStation 4.

Lansată iniţial pe piaţa din America de Nord în data de 15 noiembrie 2014, în prezent PlayStation 4 este disponibilă în peste 100 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia.

'Sunt absolut încântat că PS4 a reuşit să atingă acest prag în mai puţin de nouă luni', a declarat preşedintele Sony Computer Entertainment Inc, Andrew House. 'Dorim să oferim noi jocuri şi servicii în lunile următoare', a adăugat House.

Vânzările solide de console PS4 contrastează cu cele înregistrate de rivalii Nintendo şi Microsoft. Chiar dacă a fost lansată un an mai devreme decât PS4, consola Wii U a celor de la Nintendo a ajuns la şapte milioane de unităţi vândute iar Xbox One a trecut pragul de cinci milioane de exemplare vândute la nivel mondial.

O posibilă explicaţie a succesului PlayStation 4, care costă 399 de dolari (399 de euro în Europa), este că aceasta este cu 100 de dolari mai ieftină decât tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One.

Cu toate acestea, titlul de consola de jocuri video cu cele mai mari vânzări este deţinut în continuare de modelul PS2 al celor de la Sony cu peste 155 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial.

În pofida lansării de noi produse cei trei mari producătorii de console de jocuri video (Sony, Nintendo şi Microsoft) se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO