Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea că ”vrea să confiște țara” și cere organizarea unui Congres

Premierul Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea, sâmbătă, la Timișoara, că ''vrea să confiște țara'', nu doar PSD și cere organizarea unui Congres al partidului.
Economica.net - sâm, 17 iun. 2017, 13:58
Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea că ''vrea să confiște țara'' și cere organizarea unui Congres

Premierul a subliniat că alegerile din 2016 au fost câștigate de sutele de mii de PSD-iști care au muncit, și nu de o singură persoană, Liviu Dragnea, ”care vrea să confiște acest partid și mai grav decât atât, să confiște țara. Acest lucru nu este posibil”.

”I-am cerut următorul lucru: în momentul în care își va asuma (Liviu Dragnea — n.r.) demisia pentru situația în care a adus PSD-ul, eu nu mă țin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. De ce să nu hotărâm, mii de oameni, care au muncit, soarta acestui partid? Nu, el fuge de oameni. Acesta nu e președinte PSD. Cel care fuge de oameni nu este președinte, de aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru: pentru că PSD a câștigat alegerile, să garanteze în fața partidului, nu în fața a doi-cinci oameni, ci în fața partidului, această aventură în care ne-a aruncat, nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze. Nu l-ați auzit să spună acest lucru, să-și asume. Acest lucru nu este normal, este bătaie de joc la adresa muncii noastre, a tuturor celor de aici, din Caraș, din toate județele”, a explicat Sorin Grindeanu.

Șeful Guvernului a mai subliniat că, în 2016, când au pornit primii pași la alegerile locale, la lansarea candidaților le-a spus acestora că ”noi trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie rușine de ceea ce facem. Același lucru îl transmit și astăzi și sunt mândru și emoționat, să văd atâția (social-democrați — n.r.) alături de mine, vă mulțumesc”, a spus premierul.

Acesta le-a transmis celor aproape o mie de social-democrați adunați la sediul PSD Timiș că a venit ”acasă” să vadă ”dacă în Timișoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică, și iată câți suntem!”.

Grindeanu a avut-o alături pe Florica Fîșie, cea care în anul 1996 i-a scris recomandarea de a intra în PSD.

”Eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid de câte ori voi primi recomandări”, a conchis Grindeanu.

El a participat la Comitet Executiv Județean al PSD Timiș.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase au fost descoperite pe un vapor ce urma să ajungă în țară pentru a ajunge......
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2021, cu 53,7%, ...
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (Romania) - Oryahavo (Bulgaria) este, începând de astăzi, 1 august, operaţional ...
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de ...