Update: Sorina Pintea a fost arestată pentru 30 de zile

Tribunalul București a decis arestarea Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă. Sorina Pintea a fost reținută pentru 24 de ore, iar procurorii vor solicita instanței arestarea fostului ministru, actual manager al Spitalului Județean Maramureș, pentru 30 de zile. Direcția Națională Anticorupție a publicat pe site comunicatul de presă prin  care anunță acțiunile întreprinse împotriva Sorinei Pintea.Redăm mai jos  comunicatul DNA:    
Economica.net - vin, 28 feb. 2020, 16:43
Update: Sorina Pintea a fost arestată pentru 30 de zile

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei
PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Sorina Pintea a fost adusă sâmbătă dimineața la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție din București, unde este audiată.

Oficiali ai Direcției Naționale Anticorupție au confirmat pentru stiripesurse.ro că au organizat o operațiune de flagrant împotriva fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoană vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro.

Procurorii ar avea indicii cu privire la comiterea unor infracțiuni de corupție. Ea deține acum funcția de director general al Sptalului Județean “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Pintea ar fi fost prinsă în flagrant pe când a primit o mită în valoare de 120.000 de lei. Această sumă ar fi fost găsită în biroul ei.

Pintea ar fi fost prinsă în flagrant pe când a primit o mită în valoare de 120.000 de lei. Această sumă ar fi fost găsită în biroul ei. Fostul ministru ar fi cerut acești bani în schimbul achiziționării de “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a unor echipamente medicale pentru combaterea coronavirus. În prezent procurorii DNA îi cercetează biroul în prezența ei. Ea va fi adusă la DNA din Capitală.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Sindicatul Naţional "Loteria Română", reprezentativ la nivelul companiei cu aproape 80% dintre angajaţi, va relua marţi protestele la Ministerul Finanţelor, între orele 10:00 - 12:00, din......
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
În Argentina au avut loc luni ciocniri violente între poliţie şi demonstranţii care protestau împotriva tăierii cheltuielilor ...
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ori mai mare
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ...
Viteza trenurilor pe tronsonul Brașov - Sighișoara abia dacă atinge pe unele porțiuni circa 60 km/oră, în vreme ce ...
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, ...