Soţia şi copilul minor al bărbatului suspectat cu Ebola şi internat la ‘Matei Balş’, izolaţi la domiciliu

Familia ploieşteanului care a fost internat, duminică, la Institutul Naţional 'Matei Balş' din Bucureşti fiind suspect de infecţie virală, inclusiv de Ebola, este izolată la domiciliu, până când va fi stabilit un diagnostic.
Economica.net - Dum, 10 aug. 2014, 13:12
Soţia şi copilul minor al bărbatului suspectat cu Ebola şi internat la 'Matei Balş', izolaţi la domiciliu

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, pentru AGERPRES, că familia bărbatului de 51 de ani, respectiv soţia lui şi un băieţel minor în vârstă de 15 ani, nu prezintă, la acest moment, niciun simptom, însă, conform procedurilor, cei doi sunt izolaţi la domiciliu până când se va stabili un diagnostic.

De asemenea, la domiciliul din Ploieşti al acestora a fost efectuată şi dezinfecţia cu substanţe clorigene, a precizat Dobrescu.

Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti a ajuns, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

‘Pacientul avea greaţă şi vărsături de vreo trei zile. Când a fost întrebat unde a fost, acesta a precizat că a fost plecat la Vama Veche. I s-au făcut analize iar ulterior, pentru că acestea erau proaste, am decis ca el să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru un consult mai complex’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a depistat faptul că bărbatul a lucrat o perioadă în Nigeria şi s-a întors în România pe 25 iulie, informaţie confirmată pentru AGERPRES de prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv.

Ulterior, bărbatul a fost transportat în condiţii speciale la Institutul de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti, cu suspiciunea că ar avea boli infecţioase, inclusiv Ebola.

‘În acest moment, pacientul este suspect de infecţie virală fără a putea specifica diagnosticul etiologic’, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit prefectului, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au luat toate măsurile necesare pentru dezinfecţia unităţilor sanitare în care a fost pacientul.

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...