Șova: Lucrări de infrastructură de 1,2 miliarde de euro, aprobate de Comisia Europeană anul viitor

Este vorba despre lucrări de amenajare a autostrăzii Brăila-Buzău, lucrări de dragare a Dunării şi de modernizare a porturilor Giurgiu, Brăila şi Galaţi.
AGERPRES - sâm, 17 mai 2014, 09:16
Șova: Lucrări de infrastructură de 1,2 miliarde de euro, aprobate de Comisia Europeană anul viitor

Șova: Lucrări de infrastructură de 1,2 miliarde de euro, aprobate de Comisia Europeană anul viitor

Memorandumul adoptat de Guvern în urmă cu aproape două luni, care prevede lucrări de infrastructură în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, va fi aprobat de Comisia Europeană anul viitor, a anunţat, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Potrivit acestuia, memorandumul face referire la lucrări de amenajare a autostrăzii Brăila-Buzău, lucrări de dragare a Dunării şi de modernizare a porturilor Giurgiu, Brăila şi Galaţi.

”Este un memorandum complex care va fi depus în luna septembrie la Comisia Europeană, care va aproba realizarea acestor proiecte în luna februarie a anului viitor”, a declarat, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova, cu ocazia unei întâlniri cu autorităţile şi investitorii din judeţ.

Acesta a mai spus că anul acesta vor începe demersurilor pentru amenajarea drumului expres Constanţa-Tulcea-Brăila, după ce licitaţia din anul 2008 lansată pentru punerea în practică a proiectului de infrastructură a fost anulată.

”Anul acesta se va începe cu studiile de prefezabilitate şi fezabilitate şi cu indicatorii tehnico-economici. Intenţia mea este de a propune un drum naţional cu patru benzi în afara localităţii, cu precizarea că vom propune să facem de la început exproprierea pe 70 metri lăţime pentru ca acest drum să poată ajunge la rangul de autostradă”, a precizat ministrul Transporturilor.

Proiectul de amenajare a drumului expres Constanţa-Tulcea-Brăila este considerat oportun, cu atât mai mult cu cât preţul unui kilometru în acest caz va fi de maximum 2 milioane de euro.

Totodată, ministrul Dan Şova a anunţat că în momentul de faţă se analizează soluţia juridică pentru ca autorităţile judeţului Tulcea să preia Portul din municipiu, precum şi posibilitatea de a suplimenta cursele de pasageri în Delta Dunării.

”Avem suma necesară suplimentării acestor curse, 1,5 milioane de lei, care poate fi transferată la rectificarea bugetară din 1 iulie”, a precizat Şova.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a apreciat eforturile conducerii actuale a Ministerului Transporturilor pentru sprijinirea dezvoltării economice a judeţului şi a precizat că premierul Victor Ponta acordă o importanţă deosebită acestei zone a ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Nicolescu: Dacă austriecii exersează pe UE egouri politice, să plătească pierderile economice ale României, pentru că nu e în Schengen
Nicolescu: Dacă austriecii exersează pe UE egouri politice, să plătească pierderile economice ale României, pentru ...
Dacă austriecii vor să exerseze pe Uniunea Europeană egourile lor politice legate de alegerile pe care le au în ianuarie, atunci să plătească 200 de milioane de euro pe lună pierderi pentru......
România în Schengen – Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul de interne Gerhard Karner
România în Schengen – Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul ...
Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării României şi a ...
Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro – Bloomberg
Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro – Bloomberg
Assicurazioni Generali SpA intenţionează să vândă portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la aproximativ ...
România în Schengen – Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei
România în Schengen – Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei
Germania susţine aderarea Bulgariei, a Croaţiei şi a României la spaţiul Schengen, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul ...