Şova: Oraşul Cugir va beneficia în doi ani de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat joi, la Cugir, că în doi ani oraşul va beneficia de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu, urmând ca în acest sens să fie lansat un proiect nou şi găsită astfel o soluţie tehnică.
Economica.net - joi, 01 mai 2014, 13:27
Şova: Oraşul Cugir va beneficia în doi ani de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu

‘Oraşul Cugir este unul dintre puţinele care nu are ieşire la autostradă şi am fost convins că, în momentul în care o să ajung aici, primul lucru voi fi întrebat despre ieşirea la autostradă. Ştiu că aveţi o ieşire la 7 kilometri, aveţi o ieşire la 14 kilometri şi m-am întrebat de ce guvernările de dreapta, atunci când au făcut proiectul autostrăzii, nu au făcut o ieşire şi către un oraş muncitoresc’, a declarat Dan Şova la un miting electoral, în faţa a aproximativ o mie de localnici.

Ministrul Transporturilor a menţionat că deoarece proiectul iniţial nu putea fi îmbunătăţit pe parcurs, odată cu terminarea autostrăzii va fi lansat un nou proiect, astfel încât şi oraşul Cugir să beneficieze de ieşire la autostradă.

‘Pot vă vă spun, pentru că nu e vorba de promisiuni aici, după ce s-a terminat autostrada, acum vom lansa un proiect nou, pentru că proiectul iniţial nu a fost şi nu se putea îmbunătăţi pe parcurs, (…), vom încerca să găsim o soluţie tehnică în aşa fel încât să nu afectăm ceea ce s-a făcut cu bani europeni, pentru a nu exista probleme. Vă promit că (…) în doi ani de zile veţi avea o ieşire la autostradă din oraşul Cugir’, a spus Şova.

Acesta le-a mai spus cugirenilor să-l cheme ‘la raport’ dacă în doi ani nu vor avea ieşire la autostradă.

Cu o populaţie de peste 25.000 de locuitori, oraşul Cugir nu beneficiază de o intrare-ieşire pe autostrada Orăştie-Sibiu, acest lucru nefiind prevăzut în proiect. În schimb, există un astfel de nod rutier în dreptul unei comune din judeţul Hunedoara, cu mai puţin de trei mii de locuitori.

Încă din primăvara lui 2012 au fost făcute demersuri pentru includerea unui nod rutier la Cugir în proiectul de execuţie a tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu.
În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012 s-a susţinut faptul că lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba, urmând să fie acoperite de firma care realizează autostrada, care s-ar fi angajat în acest sens în faţa conducerii Ministerului Transporturilor.

În vara anului trecut, senatorul liberal Teodor Atanasiu susţinea că ‘imediat după recepţionarea’ tronsonului de autostradă Orăştie-Vinţişoara, ‘Ministerul Marilor Proiecte va aloca banii pentru ieşirea spre Cugir, deci pentru racordarea oraşului Cugir în dreptul comunei Şibot la autostradă’.

‘Este o investiţie foarte mică, fiindcă acolo modul în care s-a făcut traversarea drumului naţional peste autostradă permite o racordare foarte facilă’, a declarat, la vremea respectivă, senatorul Atanasiu, care a menţionat că va fi vorba de o buclă de circa 100 de metri pe o parte şi de o alta similară pe cealaltă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...