Şova: Oraşul Cugir va beneficia în doi ani de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat joi, la Cugir, că în doi ani oraşul va beneficia de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu, urmând ca în acest sens să fie lansat un proiect nou şi găsită astfel o soluţie tehnică.
Economica.net - joi, 01 mai 2014, 13:27
Şova: Oraşul Cugir va beneficia în doi ani de ieşire la autostrada Orăştie-Sibiu

‘Oraşul Cugir este unul dintre puţinele care nu are ieşire la autostradă şi am fost convins că, în momentul în care o să ajung aici, primul lucru voi fi întrebat despre ieşirea la autostradă. Ştiu că aveţi o ieşire la 7 kilometri, aveţi o ieşire la 14 kilometri şi m-am întrebat de ce guvernările de dreapta, atunci când au făcut proiectul autostrăzii, nu au făcut o ieşire şi către un oraş muncitoresc’, a declarat Dan Şova la un miting electoral, în faţa a aproximativ o mie de localnici.

Ministrul Transporturilor a menţionat că deoarece proiectul iniţial nu putea fi îmbunătăţit pe parcurs, odată cu terminarea autostrăzii va fi lansat un nou proiect, astfel încât şi oraşul Cugir să beneficieze de ieşire la autostradă.

‘Pot vă vă spun, pentru că nu e vorba de promisiuni aici, după ce s-a terminat autostrada, acum vom lansa un proiect nou, pentru că proiectul iniţial nu a fost şi nu se putea îmbunătăţi pe parcurs, (…), vom încerca să găsim o soluţie tehnică în aşa fel încât să nu afectăm ceea ce s-a făcut cu bani europeni, pentru a nu exista probleme. Vă promit că (…) în doi ani de zile veţi avea o ieşire la autostradă din oraşul Cugir’, a spus Şova.

Acesta le-a mai spus cugirenilor să-l cheme ‘la raport’ dacă în doi ani nu vor avea ieşire la autostradă.

Cu o populaţie de peste 25.000 de locuitori, oraşul Cugir nu beneficiază de o intrare-ieşire pe autostrada Orăştie-Sibiu, acest lucru nefiind prevăzut în proiect. În schimb, există un astfel de nod rutier în dreptul unei comune din judeţul Hunedoara, cu mai puţin de trei mii de locuitori.

Încă din primăvara lui 2012 au fost făcute demersuri pentru includerea unui nod rutier la Cugir în proiectul de execuţie a tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu.
În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012 s-a susţinut faptul că lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba, urmând să fie acoperite de firma care realizează autostrada, care s-ar fi angajat în acest sens în faţa conducerii Ministerului Transporturilor.

În vara anului trecut, senatorul liberal Teodor Atanasiu susţinea că ‘imediat după recepţionarea’ tronsonului de autostradă Orăştie-Vinţişoara, ‘Ministerul Marilor Proiecte va aloca banii pentru ieşirea spre Cugir, deci pentru racordarea oraşului Cugir în dreptul comunei Şibot la autostradă’.

‘Este o investiţie foarte mică, fiindcă acolo modul în care s-a făcut traversarea drumului naţional peste autostradă permite o racordare foarte facilă’, a declarat, la vremea respectivă, senatorul Atanasiu, care a menţionat că va fi vorba de o buclă de circa 100 de metri pe o parte şi de o alta similară pe cealaltă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Centrale pe cărbune de aproape 3.800 MW se închid până în 2026, România renunță la cărbune în 2032 – PNRR. Ce se va pune în loc și când
Centrale pe cărbune de aproape 3.800 MW se închid până în 2026, România renunță la cărbune în 2032 – PNRR. Ce ...
“Phase-out coal” va fi în România în 2032, dar majoritatea centralelor pe cărbune se vor închide până la finalul lui 2025. Investițiile asumate de Guven prin PNRR, document adoptat deja......
Bucureştiul, aproape de carantină de noapte. Rata de infectare a crescut la 5,57 la mia de locuitori – 28.09.2021
Bucureştiul, aproape de carantină de noapte. Rata de infectare a crescut la 5,57 la mia de locuitori – 28.09.2021
Rata de incidentă din Bucureşti a crescut, din nou, până la 5,57 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a anunţat ...
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% ...
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa ...
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
Inflaţia în zona euro ar putea depăşi ţintele deja majorate ale Băncii Centrale Europene dar există puţine indicii ...