1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Şova: Program-pilot al CNADNR, în care vom pune GPS pe fiecare maşină de deszăpezit, în Argeş

CNADNR va iniţia, în judeţul Argeş, un program-pilot de dotare a fiecărui utilaj de deszăpezire cu GPS, pentru urmărirea costurilor şi a modului de acţiune, a anunţat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

31 oct, 2013 | Mediafax

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că utilajele de deszăpezire din judeţul Argeş vor fi dotate cu GPS în această iarnă, pentru a se cunoaşte exact traseele pe care le urmează şi activităţile pe care le fac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În judeţul Argeş vom avea, pentru prima oară, un program-pilot al CNADNR-ului, în care vom pune GPS pe fiecare maşină de deszăpezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorură de calciu şi se va putea urmări pe site-ul CNDANR-ului fiecare maşină unde se află. Şi dacă programul-pilot dă rezultate - în sensul că vom şti câţi kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cât s-a aflat pe drum la muncă, când a ieşit pe drum, cât a mers, cu ce viteză, vom putea urmări absolut tot - îl vom extinde în toată ţara", a afirmat Dan Şova.

Potrivit acestuia, activitatea maşinilor de deszăpezire din judeţul Argeş va putea fi urmărită pe site-ul CNADNR în baza unor parole, care vor fi oferite de către reprezentanţii instituţiei.

Şova a precizat că 75 de maşini şi utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind în curs de realizare procedura de achiziţie a acestora.

Ministrul nu a putut preciza care este costul total al proiectului.

Ministrul Dan Şova şi directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO