1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Şova: Transporturile se află pe locul II la atragerea fondurilor europene, după Ministerul Agriculturii

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că ministerul pe care îl conduce se află pe locul II în ce priveşte atragerea fondurilor europene, după Ministerul Agriculturii, şi nu există riscul dezangajării fondurilor europene alocate sectorului de transporturi în cadrul actualei perioade de finanţare.

02 oct, 2018 | Agerpres

"Atâta dezinformare în legătură cu date publice nu poate fi decât un demers politicianist promovat de către senatorii din Opoziţie, dar pentru că senatorii PNL şi USR au atâta competenţă încât să citeze informaţii dintr-un site, şi mă refer la Pro Infrastructura, când redactează o moţiune simplă, atunci înţeleg şi cât profesionalism stă la baza acestei moţiuni. (...) Aţi vorbit foarte mult de fonduri europene, sunt date publice, sunteţi într-o gravă eroare şi sunteţi dezinformaţi. Ministerul Transporturilor se află pe locul II în România la atragere de fonduri europene după Ministerul Agriculturii, care, ştiţi bine, se ocupă cu subvenţiile. Ministerul Transporturilor nu a pierdut niciun euro din sumele alocate pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport", a declarat Lucian Şova în plenul Senatului, unde se dezbate moţiunea simplă intitulată "România sub orânduirea PSD - Ruşinea Europei la infrastructura de transport".

Ministrul a adăugat că, până în prezent, Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene 14 proiecte majore în valoare de peste 5 miliarde de euro, din care contribuţia UE este de 4 miliarde de euro, reprezentând, deja, 75% din totalul alocării de fonduri europene pentru Axa I şi II din POIM.

"Se vorbea despre capacitatea administrativă la nivelul Ministerului Transporturilor (...). Luaţi act că ultimul proiect transmis de Ministerul Transporturilor, şi mă refer la proiectul privind magistrala M6, proiect transmis de anul trecut, a depăşit termenul de aprobare tacită conform regulamentului european în aprobarea sa de către funcţionarii Comisiei Europene. Acest proiect este astăzi aprobat pe baza unei scrisori pe care am primit-o de la funcţionari, dar şi pe baza procedurilor generale privind gestiunea fondurilor europene. Şi lucrul acesta ar fi trebuit să fie ştiut de toţi care lansează acuzaţii în spaţiul public cu privire la absorbţia fondurilor europene şi de promovarea de proiecte la Ministerul Transporturilor. Toate aplicaţiile depuse la Comisie au fost aprobate", a declarat Şova.

Ministrul a subliniat că "nu există risc de dezangajare a fondurilor europene alocate sectorului de transporturi în cadrul actualei perioade de finanţare".

"Sper să nu fiţi dezamăgiţi de această veste. Sper, de asemenea, ca comunicatorii de la Comisia Europeană să manifeste mai multă atenţie când fac recomandări pentru că multe dintre lucruri nu stau aşa cum au fost prezentate de dumneavoastră", a declarat Şova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO