Spania cere criterii ‘juste’ de distribuire a refugiaţilor între statele UE

Ministrul de externe spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo, a cerut criterii 'juste' de repartizare a refugiaţilor între statele Uniunii Europene, apreciind că cele stabilite de Comisia Europeană nu ţin suficient cont de rata şomajului şi de măsurile de politică în materie de imigraţie ale ţărilor membre, transmit joi AFP şi Reuters.
Economica.net - joi, 03 sept. 2015, 05:38
Spania cere criterii 'juste' de distribuire a refugiaţilor între statele UE

‘Spania este de la început pregătită să primească atâtea persoane câte poate (…) Însă trebuie ca aceste criterii de distribuire a refugiaţilor să fie juste’, a declarat el pentru cotidianul german Die Welt.

Luni, şeful guvernul spaniol, Mariano Rajoy, a declarat la Berlin că ţara sa, unde trăiesc 46,5 milioane de persoane, este dispusă să primească 2.739 din 40.000 de solicitanţi de azil aflaţi în Italia şi Grecia, premierul afirmând şi că această cifră poate fi discutată, în anumite condiţii.

În declaraţiile citate joi de Die Welt, Garcia Margallo a regretat faptul că, dintre criteriile stabilite de Comisia Europeană pentru repartizarea refugiaţilor (PIB, numărul populaţiei, rata şomajului şi numărul de cereri de azil deja înregistrate), ‘primele două au o pondere mai mare’ decât celelalte.

‘Când rata şomajului este aşa de ridicată cum este în Spania, de 22%, nu le pot propune oamenilor şanse bune de integrare’, a afirmat el, amintind că Spania ‘a investit deja mulţi bani în anii din urmă’ şi cooperează cu ţări de origine precum Mauritania, Senegal sau Maroc ‘pentru a controla imigraţia’.

‘În prezent, nimeni nu poate integra toţi refugiaţii şi imigranţii care vor să vină în Uniunea Europeană. De aceea, (Mariano) Rajoy cere un cadru politic global pentru cele două probleme – imigraţia şi azilul’, a subliniat şeful diplomaţiei de la Madrid.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...