1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

Spania și Franța, poziție comună pentru sprijinirea angajării tinerilor și uniunea bancară

Spania și Franța au semnat miercuri, cu ocazia celui de-al 23-lea summit bilateral, două memorandumuri de înțelegere, legate de formarea profesională și, respectiv, economia socială, după cum a anunțat șeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy.

27 noi, 2013 | Mediafax

Cele două memorandumuri servesc la apărarea unor poziții și interese comune ale celor două țări, la nivel european, și vizează obiectivul de implementare rapidă a planului de sprijin pentru angajarea tinerilor (recent aprobat, cu un buget general de 6 miliarde de euro, n.r.), precum și realizarea de progrese pe calea către un acord asupra uniunii bancare europene, după cum au precizat Mariano Rajoy (foto, în stânga) și președintele francez, François Hollande (foto, în dreapta).

"UE și instituțiile sale trebuie să facă mai multe, și într-un mod mai eficient, în scopul creșterii economice și pentru crearea de noi locuri de muncă. Trebuie să susțină reformele structurale și să articuleze proceduri mai agile pentru decontarea fondurilor pentru sprijinirea angajării tinerilor /.../ UE nu poate lăsa garda jos tocmai pe ultima sută de metri a relansării economice", a afirmat premierul spaniol.

La Consiliul European care va avea loc în luna decembrie, "trebuie să încercăm să facem să nu se mai repete crizele. Putem evita acest lucru cu uniunea bancară, astfel încât să fie controlate, supravegheate și rezolvate posibilele greutăți cu care se pot confrunta unele entități" bancare, a precizat șeful statului francez.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO