1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Premierul spaniol susţine dezvoltarea rețelei 5G a Telefonica cu Huawei

”Marii operatori de telecomunicații au anunțat investiții importante de milioane de dolari pentru extinderea 5G pe întreg teritoriul. Telefónica, una dintre principalele corporații tehnologice, a garantat că, înainte de sfârșitul acestui an, 75% din teritoriul spaniol va avea acces la tehnologia 5G și facem asta cu diferite companii străine”. Cu acest mesaj, premierul Pedro Sánchez, și-a anunțat angajamentul față de extinderea tehnologiei 5G în Spania, dezvoltatăde multinaționala spaniolă Telefónica și susținută de companii precum Huawei.

14 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Sánchez a făcut această declarație la o conferință de presă comună cu primul ministru portughez, António Costa, în cadrul unui summit Spania-Portugalia care a avut loc la finalul săptămânii trecute în orașul portughez Guarda. Cu această ocazie, guvernele Spaniei și Portugaliei au aprobat așa-numita Strategie comună de dezvoltare transfrontalieră (ECDT), un instrument la care au lucrat de la summitul precedent din 2018 și care va permite dezvoltarea în comun a cinci obiective strategice: oportunități egale de ambele părți ale frontierei, asigurarea furnizării adecvate a serviciilor de bază profitând de resursele disponibile, facilitarea interacțiunii transfrontaliere, încurajarea dezvoltării de noi activități economice și inițiative de afaceri și favorizarea rămânerii populației în zonele transfrontaliere afectate în mod special de către depopulare. Printre cele mai importante priorități se numără dezvoltarea infrastructurilor de interconexiune și implementarea pe scară largă a noii realități a 5G.  

  
În acest sens, premierul Sánchez a subliniat că extinderea 5G în Spania se realizează de Telefónica, împreună cu Huawei , deși nu a exclus participarea altor companii europene și americane în calitate de colaboratori tehnologici.

„Vom continua să mizăm pe această tehnologie și să diversificăm aceste alianțe cu alți operatori, nu numai din continentul nostru, ci și din China”, a subliniat Sanchez, care l-a încurajat pe omologul său portughez să se alăture proiectului noii generații de telecomunicații. „Peninsula Iberică poate deveni un centru excelent de interconectare a datelor”.  
   
Conform acordului semnat între ambele țări, dezvoltarea infrastructurilor și implementarea tehnologiilor de nouă generație, cum ar fi 5G, pot oferi o soluție și poate pune capăt problemei depopulării în anumite zone. Obiectivul, așa cum au subliniat la final ambii premieri, este de a consolida perspectiva ca Peninsula Iberică să devină un mare centru de interconectare a datelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO