1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Spania: Madridul susţine că celula teroristă a fost destructurată

Celula jihadistă formată din 12 autori ai atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a fost "destructurată", a afirmat sâmbătă ministrul de interne al Spaniei, în timp ce un un alt suspect, Younes Abouyaaqoub, este căutat în continuare de poliţie.

19 aug, 2017 | ECONOMICA.net

Poliţia catalană a subliniat că ea este cea care conduce ancheta, informează AFP.

Gruparea a fost "destructurată", a declarat ministrul Juan Ignacio Zoido în cadrul unei conferinţe de presă. În acest stadiu, patru suspecţi sunt în continuare arestaţi, cinci au fost lichidaţi la Cambrils şi alţi trei au fost identificaţi, printre care Younes Abouyaaqoub. Alţi doi este posibil să fi murit în explozia de la Alcanar.

"Putem spune practic că celula este total destructurată la Barcelona, deoarece persoane au fost lichidate, persoane au fost arestate şi identificări au fost rapid realizate şi alte căutări sunt în curs despre care nu putem vorbi în acest moment. (...) Putem spune că celula a fost destructurată", a reiterat ministrul.

"Cred că lovitura adusă (celulei) la Cambrils este importantă pentru destructurarea organizaţiei, însă mai sunt desigur lucruri de făcut", a replicat şeful departamentului de interne al Cataloniei, Joaquim Forn.

La rândul său, poliţia catalană a explicat că "o persoană este dată în continuare în urmărire", fără a preciza dacă este vorba sau nu de şoferul camionetei din Las Ramblas.

"Nu putem considera ancheta, dusă de Mossos D'Esquadra (poliţia catalană) finalizată, atât timp cât nu am localizat sau arestat persoanele pe care le considerăm făcând parte din această celulă teroristă", a subliniat Forn.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO