1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Spania: Pentru prima oară în ultimii 9 ani, scade numărul şomerilor în primul trimestru, la 5,93 milioane

Numărul şomerilor din Spania a scăzut cu 2.300 în primele trei luni ale anului, iar rata şomajului a ajuns la 25,93%, după cum arată marţi datele Sondajului asupra populaţiei active (EPA), adunate trimestrial de Institutul spaniol de statistică (INE).

29 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit rezultatelor sondajului, numărul total al şomerilor din Spania se ridică la 5.933.300 de persoane şi a înregistrat o scădere cu 0,4% în primele trei luni ale anului. În ultimii 9 ani, este prima dată când numărul şomerilor înregistrează scăderi în primele trei luni ale anului, potrivit datelor adunate de EPA.

Cifrele furnizate trimestrial de INE, care efectuează un sondaj pentru a aduna date despre şomaj, diferă de cele furnizate lunar de Serviciul spaniol pentru ocuparea forţei de muncă, coordonat de Ministerul spaniol al Muncii.

Acesta prezintă datele şomerilor înregistraţi. Numărul şomerilor înregistraţi la serviciile spaniole pentru ocuparea forţei de muncă a scăzut cu 16.620 în luna martie faţă de cea anterioară, astfel că numărul total al persoanelor fără un loc de muncă în Spania se ridică la 4.795.866.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO