Spania, printre primele 10 ţări emiţătoare de turism pentru România

Cu peste 65.000 de turişti care au vizitat România în 2013, Spania se află printre primele zece ţări emiţătoare de turişti, a declarat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, la deschiderea Târgului Internaţional de Turism FITUR, de la Madrid.
Economica.net - mie, 22 ian. 2014, 16:12
Spania, printre primele 10 ţări emiţătoare de turism pentru România

‘Trebuie să targetăm fiecare piaţă, să ne adresăm exact cu acele produse care se cer într-o anumită zonă sau ţară. Pe piaţa din Spania, se cer în special circuitele culturale în Moldova şi Bucovina, dar şi city-break-urile în oraşe precum Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca. Spaniolii apreciază şi segmentul eco-turistic, ca şi pe cel gastronomic’, a precizat Răzvan Filipescu.

În deschiderea FITUR, Organizaţia Mondială a Turismului a organizat o conferinţă care a reliefat problemele cu care se confruntă în prezent acest sector economic.

‘Transportul şi reglementarea acordării vizelor sunt principalele probleme vizate de Organizaţia Mondială a Turismului, dar în egală măsură şi finanţarea unor proiecte. Regimul de taxare al anumitor ţări din Europa este, de asemenea, o problemă pe care reprezentanţii OMT o au în vedere. Organizaţia Mondială a Turismului vrea să se echilibreze polii din turism pentru diminuarea inechităţilor’, a adăugat Filipescu.

România este prezentă la FITUR cu un stand amenajat pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Delegaţia României, compusă din 25 de companii din industria turismului, printre care agenţii de turism, organizatori de evenimente şi hotelieri, este condusă de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

‘FITUR a rămas în continuare un târg de calitate, în ciuda crizei economice globale. Turismul este un sector economic dinamic pentru România, o locomotivă pentru ieşirea din criză. Pentru noi, Spania este o ţară interesantă în care trebuie să fim cât mai mult prezenţi, pentru că de aici ne pot veni din ce în ce mai mulţi turişti. Am evoluat mult în ceea ce priveşte materialul de promovare, mai ales din punct de vedere al modului dinamic de prezentare al informaţiei’, a afirmat ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu.

România participă, în perioada 22 – 26 ianuarie 2014, la cea de-a 34-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Madrid – FITUR (Feria Internacional de TURism), unul dintre cele mai importante forumuri globale ale industriei turismului.

În seara zilei de 23 ianuarie, se va organiza o seară românească tradiţională pentru aproximativ 150 de persoane, la care vor lua parte atât vizitatori ai standului, cât şi reprezentanţi ai presei şi ai operatorilor de turism prezenţi la târg.

standului, cât şi reprezentanţi ai presei şi ai operatorilor de turism prezenţi la târg.

În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o prioritate. Cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unităţile de cazare din România indică o clasare a Spaniei în topul primelor 10 ţări emiţătoare de turişti.

Prezenţa României la această manifestare reprezintă un nou prilej de a prezenta câteva dintre produsele turistice cheie ale României specialiştilor din turism şi publicului spaniol, cum ar fi turismul rural, turismul activ practicat în natură, city-break şi turismul cultural.

Organizatorii se aşteaptă ca la FITUR 2014 să se adune peste 120.000 de profesionişti şi 9.000 de expozanţi din 167 de ţări şi regiuni de pe toate continentele.

FITUR ocupă 54.000 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional, iar în perioada târgului se estimează că vor avea loc 1.800 de contacte B2B. Pentru a cunoaşte ce se întâmplă la nivelul acestei industrii, la FITUR sunt prezenţi circa 7.200 de jurnalişti din 59 de ţări şi 150 de bloggeri acreditaţi, iar pagina de Facebook a târgului are deja peste 64.000 de fani şi 28.000 de adepţi pe twitter.

IFEMA, societatea organizatoare a târgului, se aşteaptă la peste 200.000 de vizitatori care să genereze un impact economic asupra oraşului Madrid de circa 180 de milioane de euro.

Târgul FITUR 2014 pune accent pe evoluţiile tehnologice ca o pârghie pentru stimularea sectorului turistic. Printre inovaţiile sale puse în practică în acest an la FITUR, se numără Premiile Turism App, care vor recompensa cele mai bune aplicaţii IT interne şi externe, Fiturtech şi Fitur Fiturgreen know-how & Export (care va implica 35 de companii).

FITUR 2014 a anunţat pentru al doilea an consecutiv, o ediţie a concursului ‘ FITUR Travel Blogger’, extins de această dată pentru cele mai bune bloguri din America şi Europa.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...