Spania, printre primele 10 ţări emiţătoare de turism pentru România

Cu peste 65.000 de turişti care au vizitat România în 2013, Spania se află printre primele zece ţări emiţătoare de turişti, a declarat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, la deschiderea Târgului Internaţional de Turism FITUR, de la Madrid.
Economica.net - mie, 22 ian. 2014, 16:12
Spania, printre primele 10 ţări emiţătoare de turism pentru România

‘Trebuie să targetăm fiecare piaţă, să ne adresăm exact cu acele produse care se cer într-o anumită zonă sau ţară. Pe piaţa din Spania, se cer în special circuitele culturale în Moldova şi Bucovina, dar şi city-break-urile în oraşe precum Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca. Spaniolii apreciază şi segmentul eco-turistic, ca şi pe cel gastronomic’, a precizat Răzvan Filipescu.

În deschiderea FITUR, Organizaţia Mondială a Turismului a organizat o conferinţă care a reliefat problemele cu care se confruntă în prezent acest sector economic.

‘Transportul şi reglementarea acordării vizelor sunt principalele probleme vizate de Organizaţia Mondială a Turismului, dar în egală măsură şi finanţarea unor proiecte. Regimul de taxare al anumitor ţări din Europa este, de asemenea, o problemă pe care reprezentanţii OMT o au în vedere. Organizaţia Mondială a Turismului vrea să se echilibreze polii din turism pentru diminuarea inechităţilor’, a adăugat Filipescu.

România este prezentă la FITUR cu un stand amenajat pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Delegaţia României, compusă din 25 de companii din industria turismului, printre care agenţii de turism, organizatori de evenimente şi hotelieri, este condusă de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

‘FITUR a rămas în continuare un târg de calitate, în ciuda crizei economice globale. Turismul este un sector economic dinamic pentru România, o locomotivă pentru ieşirea din criză. Pentru noi, Spania este o ţară interesantă în care trebuie să fim cât mai mult prezenţi, pentru că de aici ne pot veni din ce în ce mai mulţi turişti. Am evoluat mult în ceea ce priveşte materialul de promovare, mai ales din punct de vedere al modului dinamic de prezentare al informaţiei’, a afirmat ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu.

România participă, în perioada 22 – 26 ianuarie 2014, la cea de-a 34-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Madrid – FITUR (Feria Internacional de TURism), unul dintre cele mai importante forumuri globale ale industriei turismului.

În seara zilei de 23 ianuarie, se va organiza o seară românească tradiţională pentru aproximativ 150 de persoane, la care vor lua parte atât vizitatori ai standului, cât şi reprezentanţi ai presei şi ai operatorilor de turism prezenţi la târg.

standului, cât şi reprezentanţi ai presei şi ai operatorilor de turism prezenţi la târg.

În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o prioritate. Cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unităţile de cazare din România indică o clasare a Spaniei în topul primelor 10 ţări emiţătoare de turişti.

Prezenţa României la această manifestare reprezintă un nou prilej de a prezenta câteva dintre produsele turistice cheie ale României specialiştilor din turism şi publicului spaniol, cum ar fi turismul rural, turismul activ practicat în natură, city-break şi turismul cultural.

Organizatorii se aşteaptă ca la FITUR 2014 să se adune peste 120.000 de profesionişti şi 9.000 de expozanţi din 167 de ţări şi regiuni de pe toate continentele.

FITUR ocupă 54.000 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional, iar în perioada târgului se estimează că vor avea loc 1.800 de contacte B2B. Pentru a cunoaşte ce se întâmplă la nivelul acestei industrii, la FITUR sunt prezenţi circa 7.200 de jurnalişti din 59 de ţări şi 150 de bloggeri acreditaţi, iar pagina de Facebook a târgului are deja peste 64.000 de fani şi 28.000 de adepţi pe twitter.

IFEMA, societatea organizatoare a târgului, se aşteaptă la peste 200.000 de vizitatori care să genereze un impact economic asupra oraşului Madrid de circa 180 de milioane de euro.

Târgul FITUR 2014 pune accent pe evoluţiile tehnologice ca o pârghie pentru stimularea sectorului turistic. Printre inovaţiile sale puse în practică în acest an la FITUR, se numără Premiile Turism App, care vor recompensa cele mai bune aplicaţii IT interne şi externe, Fiturtech şi Fitur Fiturgreen know-how & Export (care va implica 35 de companii).

FITUR 2014 a anunţat pentru al doilea an consecutiv, o ediţie a concursului ‘ FITUR Travel Blogger’, extins de această dată pentru cele mai bune bloguri din America şi Europa.

 

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică 2022: răspunsuri la întrebări frecvente despre formular. 25 mai, ultima zi în care puteţi plăti dările aferente veniturilor extrasalariale obţinute în 2021
Declaraţia unică 2022: răspunsuri la întrebări frecvente despre formular. 25 mai, ultima zi în care puteţi plăti ...
25 mai inclusiv e ultima zi pentru plata dărilor aferente veniturilor extrasalariale mai mari sau egale cu plafonul de 27.600 de lei, obţinute de persoanele fizice în anul 2021, pentru declararea......
Nou scandal între Euroins, liderul din RCA cu peste 2 milioane de clienți, și service-uri: Acuzații de faliment mascat și amenințări cu Tribunalul
Nou scandal între Euroins, liderul din RCA cu peste 2 milioane de clienți, și service-uri: Acuzații de faliment mascat ...
Se încinge iar scandalul dintre service-urile membre ale asociației de transportatori COTAR și actualul lider al pieței ...
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în luna iunie, iar ce ...
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Statele Unite vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni (SMR), pentru ca România ...