1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Spania se aşteaptă la un număr record de turişti străini în acest an

Spania este în grafic pentru a înregistra al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti, vizitatorii din SUA şi Asia compensând declinul cauzat de Brexit şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, a afirmat miercuri ministrul Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters.

20 noi, 2019 | Agerpres

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut.

În primele opt luni din acest an, numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut cu 1,3%, la 67,1 milioane, a anunţat Reyes Maroto, la o conferinţă de presă.

Majorarea numărului de vizitatori din SUA şi Asia a compensat declinul sosirilor din ţările care în mod tradiţional preferă Spania, a explicat oficialul. În timp ce o serie de incertitudini, cum ar fi Brexitul şi colapsul tour-operatorului britanic Thomas Cook, au afectat deciziile unor persoane de a vizita Spania, tensiunile din Catalonia au avut până acum un impact redus asupra turismului internaţional, a explicat Maroto.

Pentru acest an, Spania a estimat o creştere cu 0,7% a numărului de turişti străini, ceea ce ar stabili un nou record, de 83,4 milioane de vizitatori, a adăugat oficialul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO