1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Spania şi Grecia nu au situaţii comparabile - partidul antiliberal spaniol

Spania şi Grecia nu au situaţii comparabile şi un acord european asupra finanţelor din Grecia ar avea puţin impact asupra legislativelor din Spania, a subliniat liderul partidului antiliberal spaniol Podemos, aliat cu cel grec Syriza şi care intenţionează la rândul său să câştige viitorul scrutin, informează sâmbătă AFP.

14 feb, 2015 | Agerpres

'Nu suntem responsabili de victoria (partidului) Syriza în alegeri şi aceasta nu ne va face nici să câştigăm, nici să pierdem', a declarat Pablo Iglesias, în timpul unei conferinţe susţinute vineri în faţa presei internaţionale la Madrid.

Spania şi Grecia sunt 'două ţări, foarte diferite', a subliniat Iglesias, profesor de ştiinţe politice în vârstă de 36 de ani, cu părul prins în coadă şi al cărui partid se află în fruntea sondajelor de opinie.

Pablo Iglesias, la fel ca liderul Syriza, Alexis Tsipras, conduce o mişcare politică axată de denunţarea politicilor de austeritate decise de troica creditorilor (Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional) în schimbul unor împrumuturi acordate ţărilor lor, scrie Agerpres.

După victoria lui Tsipras în alegerile din 25 ianuarie, Grecia încearcă să-şi renegocieze datoria, însă ar putea să nu obţină decât înlesniri tehnice, decepţionându-i astfel şi pe simpatizanţii partidului Podemos, care speră ca acest partid să facă la rândul său presiuni asupra politicilor europene.

'În primul rând, Spania este a patra economie a zonei euro şi aceasta implică o poziţie în termeni de negocieri extrem de diferită', a răspuns Pablo Iglesias, atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă destinul electoral al partidului său este legat de cel al Greciei. 'Chiar dacă nutrim o simpatie pentru guvernul schimbării (din Grecia), nu înseamnă că realităţile noastre sunt simetrice. Sunt convins că lucrurile vor merge foarte bine pentru guvernul grec, însă aceasta este o variabilă care va avea o influenţă foarte limitată asupra ţării noastre', a dat asigurări liderul Podemos.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO