Profesorii cer Guvernului spor de radiații pentru că predau online

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă interesele a peste 56% din personalul din învăţământul preuniversitar de stat, solicită, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, majorarea salariilor profesorilor la nivelurile prevăzute pentru anul 2022. De asemenea, FSLI cere Guvernului spor pentru condiţii de muncă şi spor pentru expunere la radiaţii, acordate profesorilor care lucrează online.
Economica.net - joi, 12 nov. 2020, 07:05
Profesorii cer Guvernului spor de radiații pentru că predau online

Punctual, FSLI cere Executivului spor pentru condiţii de muncă acordat personalului didactic care lucrează online în perioada pandemiei de Covid-19.

De asemenea, în contextul crizei sanitare, FSLI cere Guvernului spor pentru expunerea îndelungată la radiaţii acordat personalului didactic care utilizează dispozitive electronice în procesul de predare. Iată cum sună exact solicitarea.

„Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, de la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura, la nivel național, exclusiv on-line, ceea ce va presuoune o perioada îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în actvitatea profesională.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că se impune modificare HG nr.34/2018 astfel încât să fie prevăyut cuantumul sporului de care trebuie să beneficieze personalul didactic care, în realizarea saricinilor de serviciu, utilizează dispozitive electronice”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ mai solicită Executivului ca prin bugetul pentru anul 2021 să fie alocate Ministerului Educaţiei fondurile necesare pentru cumpărarea laptop-urilor şi tabletelor pentru profesori şi elevi.

FSLI mai cere Guvernului ca în bugetul pentru următor să fie prevăzuţi banii pentru majorarea salariilor de bază ale personalului didactic la nivelurile prevăzute pentru anul 2022 în Legea salarizării unitare (nr. 153 din 2017).

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...